Towar niezgodny z opisem allegro

siwek1
Kontakt:

Post autor: siwek1 »

Podepnę się pod temat.
Mam podobny problem kupiłem pike za 450 zł w opisie auckji było, że w sprawny wszystko działa blokada skoku itd pisałem ze sprzedającym żadnych przetarć...po dostaniu pika okazało się ze u turn nie ma w ogóle blokada nie działa a przetarcie jest i to dość głebokie. Znalazłem ten artykuł, o wezwaniu przedsądowym wysłałem takowe ale jeszcze nie doszło do sprzedającego. Tylko tu pojawia się moje pytanie jak udowodnie, że to nie ja uszkodziłem amortyzator (kupujący twierdzi , że złośliwei przetarłem teflon i zniszczyłem regulacje....)? Jak dokładnie to będzie wyglądać, bo na razie wysłałem tylko wezwanie przedsądowe, ale jak to potem działa to nie za bardzo wiem, jak mam udowodnić potem, że to ja mam racje, same zdjęcia wystarczą?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Hmm, zdjęcia z aukcji masz? Porównaj, czy nie widać jednak tych przetarć. Ja jak kupowałem Dorado to myślałem, że to się światło odbija a jak miałem amor w ręku to dokładnie w tym samym miejscu była rysa na goleni. Przy sprawie w sądzie to on musi udowodnić, że wysłał towar opisany w aukcji a nie Ty, że nie zniszczyłeś. Poszukaj tematów gdzie opisywałem przypadek z moim dorado, chyba ze 2 znajdziesz na tym forum.
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ