cze
wie kto moze (tylko mi nie podawajcie stronki marcoka) ile trza oleju do juniora t 2003 wlac Bo chcialem sobie zalac na nowy i nie wiem ile trza tam wlac i jaki (podobno 7,5)
dzieki
i jeszcze jak go calego rozkrecic i wyczyscic czy ma ktos moze calego w przekroju
stokrotne dzieks
o koles mam goraca prsbe!!!! jak bedziesz rozkladal to mozesz mi zmierzyc dlugosc prezyn, tych podkladek nad nimi i tlumikow(od gwintu do tego grubego shitu, o wiekszej srednicy!!) stawiam browara!!!
260 ml na golen! powinno byc jak cos to odlej lub dolej co 10 ml, tak jest najprosciej!
:) ja tez eksperymentowalem z olejem w juniorze i wiem ze jak za duzo nalejesz to amora nie ugniesz a jak zamalo to nie ma tlumienia :) na wyczucie zalalem
lukiz: a odeslij sie sam na strone Marcoka. Tam sa do pobrania manuale do kazdego amortyzatora. W manualach powinny byc podane ilosci oleju w wysokosci slupa (w mm). Bodajze od roku 2004 podawane sa w ml.
W 2004 sa podawane w ml... ae ja i tak zawsze mierze wysokosc slupa... przy w cisnietym amorze... bo wtedy gdy dolewam to wiem ze doleje 0,5 cm... a niestety nigdy nie wiem ile to ml :P no
o ile pamietam z instrukcji (dziwie sie tym co nie czytaja manuali a kombinuja bez sensu) to wszystkie amory na otwartej kapieli ssv maja max 250ml na golen ( to jest 80-90kg) wiecej marcoch nie radzi lac, nie pamietam calej tabelki- lukiz kiedys sie nauczysz ze kombinopwanie na slepo nie wychodzi z czasem na lepsze, nalejecie za duzo oleju to wam uszczelki wyjebie, za malo to somie amora uszkodzicie - po co ryzykowac jak wszystko jest czarno na bialym w manualu......
niom dokladnie jak zalejez przy dyzo nie bedze ci calego skoku wykozystywac itd za malo bedzie dobijac i 0 tluimienia no i sie rozleci bo niema smarowania