Witam. Mam okazję kupić za jakieś 250zł amor Rock Shox Dart 3 100mm. Jest on warty tej ceny? To amor olejowy czy inny? Chodzi o to czy przy niskich temperaturach na dworze będzie miękko i płynnie pracował czy będzie twardy? Mam obecnie Suntour XCM MLO 100mm i przy temperaturze około 15*C i mniej amor jest całkowicie twardy bo w środku oprócz sprężyny i smaru nic więcej nie ma. Dart 3 jakie ma ślizgi? Plastikowe jak mój Suntour czy jakieś lepsze? Szybko łapie luzy? Ogólnie ten amor Dart 3 płynnie pracuje i dobrze wyłapuje nierówności?
Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Dart jest lepszy od XCMa ale z tego co mi wiadomo to darty są zawsze twarde tzn. dobrze chodzą ale pod cięższym człowiekiem. Z tego co kojarzę to jest tam olej. Ale raczej w tej klasie amorów nie masz się co spodziewać kwiatków. Jakość wykonania będzie jednak o wiele wyższa.
Rock Shox to jest jednak rock shox, a xcm głownie do rowerów do zwykłej jazdy jest wsadzany. może używana tora Ci pyknie. Mój kumpel ma ją w dirtówce i bardzo sobie chwali http://olx.pl/oferta/amortyzator-przedn ... 44943437f7
Rower mam XC ale czasem zdarza się że w FR trochę na nim śmigam a mój obecny Suntour XCM ma luzy, trzeba non stop smarować bo to nie ma żadnego własnego smarowania, przy niskich temperaturach jest twardy tak jak by był zablokowany :/ Wiem że mógłbym odłożyć i kupić coś lepszego ale chcę właśnie sprzedać swojego XC i kupić od razu FR/DH i myślałem że ten Dart 3 zwiększy wartość lub chociaż zainteresowanie moim XC