Jak rozpoznać, że.... ?

M-M-M-N
Kontakt:

Jak rozpoznać, że.... ?

Post autor: M-M-M-N »

Witam wszystkich ponownie,
mam takie pytanie - nie natknąłem się na podobne w ostatnim czasie na forum więc je zadam:

"Jak rozpoznać, że rama bądź coś w rowerze nie gra ?"

Od razu mówię, jestem nadal początkującym, oczywiście w teorii trochę wiem ale wiadomo = teoria to podstawa ale jeszcze nie praktyka więc - czy jest jakiś "magiczny sposób" aby w prosty sposób stwierdzić czy coś jest nie tak jak powinno być ?
Już kiedyś był temat, że podejrzane zgrubienia mogą świadczyć o pęknięciach / ukryciu naprawy bądź rysy deczko głębsze niż inne......
Nie mam na myśli także sytuacji gdzie coś ewidentnie nie gra albo jest wgniecione tylko "Pierwszy rzut oka super" ale przyjrzyjmy się dokładniej :wink:

Ale nie jestem pewien więc może ujmę swoje pytanie też w taki sposób:
wyobraźmy sobie taką sytuacje: :wink:

Jadę po raz pierwszy zobaczyć rowerek na żywo - ze zdjęć ok - ale gdzie zajrzeć aby mieć pewność ,co do opisu w stylu "jak nowy ze sklepu" ?
Na co zwrócić szczególną uwagę ? :?:

Od razu zapytam jak zachować się gdy rama jest pomalowana "wyłącznie dla efektu estetycznego" ? Co można ukryć i jak ? :?:

Kiedy amortyzatory budzą zastrzeżenia co do spełnienia swoich zadań ? :?:

Trochę dużo ale chciałbym wiedzieć na przyszłość bo potem nie chciałbym na pierwszych zjazdach zobaczyć i poczuć jak "kąt główki ramy bądź tylny trójkąt albo amortyzator zmienia swoje położenie w trakcie jazdy" :roll:

Najbardziej liczę na wypowiedzi kolegów z serwisów, którzy na co dzień mają styczność z rowerami i wykształcili sobie = "3 oko" / "6 zmysł" do rowerów, którzy spojrzą i już widzą "oj coś tu mamy" :wink:
M-M-M-N
Kontakt:

Post autor: M-M-M-N »

dokładnie o to - dzięki wielkie za podrzucenie tego linka :wink:
ODPOWIEDZ