Telefon który wytrzyma rowerowe wypadki

hydron
Kontakt:

Telefon który wytrzyma rowerowe wypadki

Post autor: hydron »

Siema, mógłby ktoś polecić jakiś w miarę wytrzymały telefon który nie pęknie po pierwszej glebie? Wymagania
-ekran do 4,5" (ew. do 5")
-Android
-fajnie by było jakby miał LTE
Cena myślę do 800-1000zł
Możecie polecić też jakiegoś dobrego case'a
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Optimus G Pro/ Pro lite. Wytrzymuje bez case'a wyskok z kieszeni podczas jazdy motocyklem.
Back in black
hydron
Kontakt:

Post autor: hydron »

Trochę duży
ma ktoś HTC One Mini?
Nieznajomy1596
Kontakt:

Post autor: Nieznajomy1596 »

Samsung Solid (wiem, że nie ma funkcji takich jak chcesz, ale telefon godny polecenia) lub dotykowy hammer.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
kuzon
Kontakt:

Post autor: kuzon »

GALAXY XCover 2. Wytrzymal upadek z ok. 2 metrow na beton (prawie dziura w obudowie), gleby na rowerze (ale nie takie po ktorych gawiedz mdlala, takie raczej zenujace dla jezdzca), "rolki" na nartach (a tu juz ostro bywalo). Wodoszczelny, jak mi sie ubabrze w jakims blocie, to mozna go bez stresu umyc mydlem pod biezaca woda. Problemem jest mala pamiec na aplikacje (root i po problemie).
c24rny
Kontakt:

Post autor: c24rny »

też jestem na etapie zmiany telefonu. Przez ostatnie 6 lat miałem tylko i wyłącznie Samsungi Solidy i jestem z nich mega zadowolony. Przy upadku nic się nie dzieje. Po błocie wystarczy przetrzeć szmatką (starszy model bez problemu można było umyć w wodzie) i jest ok. W sumie telefon do rozmawiania i katowania się nadaje, ale ma mały ekran, który z czasem strasznie się rysuje i po użytkowaniu telefonu przez ponad 2 lata ekran jest zjechany. Klawiatura - daje radę, ale z czasem się przeciera. Ale nie nadaje się do używania netu - mały ekran to raz a dwa do demonów szybkości pobierania danych nie należy. W sumie to jako telefon nie zawiódł nigdy, ale też nie ma co oczekiwać po nim cudów.
Teraz właśnie się rozglądam za czymś co przeżyje katowanie przez kolejnych parę lat i chyba Galaxy XCover 2 będzie dobrym wyborem.
ODPOWIEDZ