Witam. Od pewnego czasu przymierzam się do wykonania gruntownego remontu mojego roweru http://www.dh-zone.com/pl/bikes/dc-cane-corso-shiver-dc. ( nieco nieaktualne zdjęcie )
Chciałbym wymienić w nim parę rzeczy ( napęd, koła, tylny damper itp. ) , bo po prostu przywiązałem się do tego seta ( Shiver + Cane Corso ) i szkoda zmieniać mi rower szczególnie, że mój Shiver jest w perfekcyjnym stanie i wszystko wskazuje na to, że będę mógł przejeździć nim bez większych problemów jeszcze ok 5 lat.
Jako, że chciałbym również zdjąć trochę z wagi całości pomyślałem nad wymianą dampera ( aktualnie sprężynowy manitou swinger x4 ).
Docelowy damper który przychodzi mi na myśl to Fox DHX 5.0 Air http://www.cult-bikes.com/FoxDHXair.htm
Pytanie brzmi: słyszałem, że nie do każdej ramy można założyć powietrzny damper, jak jest w przypadku Cane Corso 2007 i DHX 5.0 Air ?
Połączenie Duncon Cane Corso 07' + DHX 5.0 Air - możliwe ?
-
- Kontakt:
co do powietrza z tyłu, zależy od przełożenia i charakterystyki ramy. Myślę, że do swojej możesz wkładać, tylko spodziewaj się zupełnie innego zawieszenia
na pewno nie będzie się nadawać na wielkie dropowanie.
Wagę można zbijać tutaj wszędzie, pytanie tylko ile masz $$, jak jeździsz i ile ważysz (czyli na jakie wylajtowane części można sobie pozwolić)

Wagę można zbijać tutaj wszędzie, pytanie tylko ile masz $$, jak jeździsz i ile ważysz (czyli na jakie wylajtowane części można sobie pozwolić)
-
- Kontakt:
jak znajdziesz damper z małą puszką, albo zmniejszysz te puszkę np. wlewając ciut oleju (jest wiele sposobów na zmniejszenie objętości puszki powietrznej), nie będzie dobijał na pewno, ale charakterystyka wykorzystywania skoku w powietrzu moim (zaznaczam, moim) zdaniem nie będzie nadawać się do hardkorów. Do zjazdów, jakichś tam hop jak najbardziej ok, ale nie do hardkoru
stąd też pytanie jak jeździsz

-
- Kontakt: