Shimano Slx

SpecHornet
Kontakt:

Shimano Slx

Post autor: SpecHornet »

Może się ktoś wypowiedzieć na temat hamulców shimano Slx? Siła hamowania da radę zatrzymać moje grube dupsko ważące 85kg? i łatwość ewentualnej naprawy?
Tiaz
Kontakt:

Post autor: Tiaz »

Spokojnie
Raz, że są bardzo ekonomiczne to stosunek cena/jakość wypada naprawdę dobrze. Jeśli założysz do nich tarcze 203mm to zatrzymasz nawet 100kg. Co do naprawy, w shimano jak coś się zepsuje to musisz wymieniać albo całą klamkę albo zacisk, także nie można tu mówić o nie łatwości. Natomiast jeżeli chodzi o odpowietrzanie/ wymianę klocków to jest to proste
P.s bierz wersje z klockami metalicznymi, wtedy mega
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

A jak jeździsz?

Generalnie bardzo lubię te hamulce - świetna praca i są bezawaryjne, w miarę bezosbługowe. W tej cenie ideał. Z tym że mnie zazwyczaj ogranicza przyczepność opon, gdy kiedyś miałem okazję śmigać na wetscreamach to jednak trochę tej mocy brakowało, a jestem z 20kg lżejszy (ale lubię hamować w miejscu) więc do DH bym się zastanowił. Przy czym mam tarcze 180mm + możliwe że są czymś ufajtane bo tu zawsze mam problemy - u niektórych kumpli ten hamulec łapie lepiej.
http://brooce.pinkbike.com
SpecHornet
Kontakt:

Post autor: SpecHornet »

Lekkie DH bo się dopiero zaczynam uczyć. Dzięki za szybką odpowiedź panowie :D
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Potwierdzam opinię brooce'a. Bardzo dobre hamulce, jednak przy mojej wadze ok 80kg bez osprzętu zdarzało się, że brakowało siły na przodzie (tarcza 203mm). Na tył bez problemu dadzą radę, można brać bez obaw.
ODPOWIEDZ