Trening domowy

JustynaGlam34
Kontakt:

Trening domowy

Post autor: JustynaGlam34 »

Witam wszystkich!!!
Chce wreszcie wziac się za siebie i zaczac cwiczyc w domu. Zastanawiam się nad zakupem sprzetu, na ktorym będę mogla szybko i przyjemnie zrzucic kilka zbednych kilogramow. Myslalam o jakims malym rowerku, który za bardzo nie zagraci mi mieszkania. Jakie parametry są kluczowe w wyborze takiego cacka? Niestety jestem calkiem zielona w tym temacie....
M-M-M-N
Kontakt:

Post autor: M-M-M-N »

a czy zamiast w domu nie lepiej pojeździć sobie na świeżym powietrzu ?
I przyjemniej i fajniej :wink:
c24rny
Kontakt:

Post autor: c24rny »

i można o każdej porze roku pośmigać ;) a trzymać można zawsze albo w pokoju albo na balkonie i co najważniejsze więcej czasu się wtedy spędza w ruchu na powietrzu, a nie w 4 ścianach.
adiko
Kontakt:

Re: Trening domowy

Post autor: adiko »

Tylko nie zapominajmy o diecie , która jest odpowiedzialna za 70 % sukcesu . Jeśli jest dużo do zrzucenia proponowałbym wpaść do dietetyka , który wyznaczy Pani dietę i plan treningowy .
halik92
Kontakt:

Re: Trening domowy

Post autor: halik92 »

JustynaGlam34 pisze:Witam wszystkich!!!
Chce wreszcie wziac się za siebie i zaczac cwiczyc w domu. Zastanawiam się nad zakupem sprzetu, na ktorym będę mogla szybko i przyjemnie zrzucic kilka zbednych kilogramow. Myslalam o jakims malym rowerku, który za bardzo nie zagraci mi mieszkania. Jakie parametry są kluczowe w wyborze takiego cacka? Niestety jestem calkiem zielona w tym temacie....
Ja przez jakiś czas próbowałem jeździć na stacjonarnym rowereku w domu (motywacyjnie również chciałem zrzucić). Pojeździłem 2 tygodnie, a potem się znudziło. Zmuła to to jest, pedałować w miejscu. Teraz rowerek stoi w domu i się kurzy.

Zacząłem więc zimą jeździć normalnie na rowerze. Rower Trailowy/XC na szerszych oponach był idealną opcją na cały rok jazdy, więc takowy zakupiłem. Siodełko poszło w dół (niższy środek ciężkości), ciężej na lodzie było zaliczyć glebę. Poza tym, przez śnieg (taki nieubity) jeździć było ciężej, co skutkowało większym wysiłkiem.

W połączeniu z dietą, przez zimę zrzuciłem w ten sposób 10 kg.

Ja bym proponował normalny rower, cały rok ;)
BasiaMMM
Kontakt:

Post autor: BasiaMMM »

Niektorzy lubia trening na swiezym powietrzu, ale ja z pewnoscia wybralabym domowe zacisze, ulubiony serial i przy okazji jakas aktywnosc fizyczna (po ciezkim w dniu w pracy juz mi sie naprawde nie chce wychodzic..) np. rowerek, a to czy ktos go odstawi w kat to juz kwestia motywacji :)
Ania_ABCfitness
Kontakt:

Post autor: Ania_ABCfitness »

Jazda na rowerze zarówno na świeżym powietrzu, jak i w domu korzystnie wpływa na nasz układ krążenia i mięśnie nóg. To bardzo dobra metoda na pozbycie się tkanki tłuszczowej pod warunkiem trzymania się zbilansowanej diety. Kluczowym parametrem rowerku stacjonarnego jest waga koła zamachowego - im cięższe tym zdecydowanie lepszy komfort treningu.
JustynaGlam34
Kontakt:

Post autor: JustynaGlam34 »

Znalazlam takie rowerki, powiedzcie czy takie kolo zamachowe bedzie okej czy szukac czegos innego? Myslicie ze beda solidne?
http://www.sklepfitness.com/p/23/1309/r ... tAod3DAAWg
http://www.abcfitness.pl/rowery-treningowe/cayman/
http://www.sport-shop.pl/rower-magnetyc ... tAodXzcAwg
Ania_ABCfitness
Kontakt:

Post autor: Ania_ABCfitness »

JustynaGlam34 - Z podanych rowerków chyba najlepiej prezentuje sie Sappphire - ma dobre parametry i korzystna cenę. Jeśli możesz dołożyć ciut więcej to dobrym wyborem będzie tez Body Sculpture. Ostatni model ma nieco słabsze parametry - kolo zamachowe jest najlżejsze.
ODPOWIEDZ