Użytkownik allegro nagłe zawieszenie konta

MaxxisDH
Kontakt:

Użytkownik allegro nagłe zawieszenie konta

Post autor: MaxxisDH »

Witam pisze w tym temacie iż mam delikatny problem może troszkę nie na temat rowerów ale może ktoś mi poradzi co działać poniżej opisze co ia jak wygląda żeby każdy wiedział o co chodzi.

A więc tak problem polega na tym iż kupiłem na allegro kup teraz telewizor SAMSUNG 3D link aukcji ->
http://allegro.pl/show_item.php?item=4733590758
Kasę wysłałem do sprzedającego przez payu koło 22 w niedziele , po przyjściu z pracy w poniedziałek koło 15 zobaczyłem iż nagle sprzedający ma zawieszone konto hmm myślę sobie jezu złodziej itd co ja teraz zrobię , wkurzony byłem i teraz tez troszkę nadal jestem .
Na aukcji jest podane ze termin 8 dni roboczych , że niby z nadwyżek hurtowych itd , i planowane 8 dni liczy się od poniedziałku (wtedy zobaczyłem zawieszone konto) , i teraz czekam i czekam troszkę się podpytałem innych i jedni mówią żeby iśc odrazu na policje , inny żeby odczekać do tych 8 dni i wtedy działać już sam nie wiem co mam robić chętnie wysłucham teraz waszych wypowiedzi i porad .
Pewnie nie którzy powiedzą poco kupowałem hmm allegrowicz miał tylko 26 komentów i wszystkie pozytywne 0 negatywów , niby dobra opinie bo popisałem z ostatnimi klientami którzy od niego coś kupowali choć to drobne były rzeczy ale opinia pozytywna.
Dodam iż miał kilka rzeczy na aukcjach wartościowych i w tym te tv 3d 10 szt i wszystkie sprzedał jak widać po aukcji .

Mam kilka pytań do was odnośnie allegro ?
1---- Czy allegro może zawiesić konto nagle tylko dlatego ze np sprzedaję towar niskiej wartości i potem zaczynam sprzedawać towar za dużą wartość i wszystko sprzedaję i allegro blokuje konto iż żeby potwierdzić że to nie oszust i stawia ultimatum ze jak ludzie którzy kupili towar zaczną wystawiać pozytywne komenty to wtedy allegro zobaczy że nie wałem to odblokowują konto na nowo jak to jest czy to prawda ?
2---- Myślicie że jak to oszust jest i dostał kase na konto allegro to w razie jak zaczną sypać się negatywy to allegro może zrobić zwrot na konto bo zobaczą że to oszust ?
3--- Czy jak ma ktoś zawieszone konto to może zlecić wypłatę na swoje konto prywatne bo też słyszałem różne opinie ?

Z góry dziękuję za opinie
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Gość zgarnął 19,5tyś i uciekł :P
Albo nie zapłacił za allegro i zablokowali.
MaxxisDH
Kontakt:

Re:

MLYNoBIKER pisze:Gość zgarnął 19,5tyś i uciekł :P
.
Hmmm ale na email odpisuje co dzień , to jak by był złodziej to raczej już wogólę by nie odpisywał tylko cisza była by , a ty kolego co mi radzisz w tej chwili robić ?
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
SIEKIERKI WAWA
Kontakt:

Post autor: SIEKIERKI WAWA »

kontakt i biurem obslugi i zapytać. konto blokuja wyłącznie przy niezapłaconym rachunku lub za niewywiązanie się z transakcji ( 2 ostrzeżenia za trzecim blokada) ale to dotyczy raczej kupujących - sprzedający występuje o zwrot prowizji,podając winę kupującego.
MaxxisDH
Kontakt:

Acha czyli raczej niema takiej obcji że zablokowali mu konto z powodu iż zeby potwierdzić czy jest wiarygodny i czy ma faktycznie tak drogi towar .
SIEKIERKI WAWA
Kontakt:

a skąd taki pomysł? blokada konta to kara,poza tym co allegro obchodzi czy ktoś jest wiarygodny czy nie? od tego są komentarze
MaxxisDH
Kontakt:

Z kąd hmm słyszałem od innych allegrowiczów że podobno tak allegro robi ale czy to prawda sam nie wiem.
SIEKIERKI WAWA
Kontakt:

nie ,nie robi tak. allegro ma to w dupie,do puki płacisz rachunki
MaxxisDH
Kontakt:

A kolego co mi radzisz z tą sprawą zrobić przeczytaj mój temacik i doradzisz mi coś ?
Ps myślisz jak był by oszust to była by wymiana wiadomosci prawie co dzień , a myślisz że jak ma konto zawieszone to może zlecić przelew wypłaty ?
SIEKIERKI WAWA
Kontakt:

a zlecił polecenie wypłaty? każdorazowo otrzymujesz informację email na ten temat.
zamiast marnować czas napisz do allegro. http://allegro.pl/Contact2/Contact2.php
zawsze możesz trafić na oszusta - a to że wymienia maile-może być grą na zwlokę, może już jest w drodze na karaiby
SIEKIERKI WAWA
Kontakt:

możesz też spróbować ;

Jak odzyskać pieniądze po odrzuceniu płatności?

Aby wycofać środki po odrzuceniu płatności, przejdź do zakładki: Moje zakupy > PayU: Lista moich wpłat.

Przy właściwej transakcji kliknij w numer płatności.
Na karcie płatności wybierz przycisk Wycofaj.

Pieniądze zostaną wycofane:
– na Twoje saldo PayU – jeśli płaciłeś za pomocą rat PayU lub przez Płacę przelewem tradycyjnym. Możesz teraz zlecić ich wypłatę na swoje konto bankowe lub wybrać wypłatę przekazem pocztowym na swój adres,
– na konto bankowe, z którego wykonałeś przelew lub na rachunek karty, którą płaciłeś.
Otrzymasz od nas powiadomienie dotyczące zwrotu wraz z informacją o sposobie przekazania środków.

Uwaga: Jeśli chcesz zlecić wypłatę, niezbędna będzie konfiguracja usługi PayU. Zgodnie z obowiązującymi zasadami, odbiorcą wypłaty może być tylko i wyłącznie użytkownik konta Allegro.
MaxxisDH
Kontakt:

No tak ale jeżeli wpłaciłem kartą przez payu w niedziele i i w poniedzaiłek mu zawiesili konto i faktycznie nie zdążył zlecić wypłaty i wciąż ma kasę na koncie payu to myślisz że jest obcja że rzekomy zwrot zadziała hmmm.. to wtedy bym bardzo się ucieszył.
MaxxisDH
Kontakt:

Ale jak już sprzedający ma kase na koncie allegro to ja jako kupujący nie mogę zlecić zwrotu bynajmniej niema tam takiej opcji .Jedyny plus tego jest że jak ma konto zawieszone to nie może zlecić wypłaty . A powiedz mi co radzisz mi zrobić z wyżej wymienionym problemem.
MaxxisDH
Kontakt:

Proceder dobiegł juz na 95% do końca sprzedający zrobił zwrot, ( dostałem email od payu) ale zastanawia mnie jak to możliwe jak to wykonał pomimo zawieszonego konta ?
djwiocha
Kontakt:

Re: Użytkownik allegro nagłe zawieszenie konta

Post autor: djwiocha »

Niektóre czynności są odblokowane np. te które mają na celu sfinalizowanie transakcji lub te wszystkie zwroty kasy.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
ODPOWIEDZ