[hamulec] avid juicy 3.5 zestaw naprawczy

wolfik0
Kontakt:

[hamulec] avid juicy 3.5 zestaw naprawczy

Post autor: wolfik0 »

Witam serdecznie
Otóż mam problem, klamka w moich avidach juicy 3.5 standardowo przestała odbijać, także do wymiany jest gumka na tłoczku w klamce.
Teraz pytanko czy z avidów juicy 5 będzie ona pasować ? bądź z 3 ?
Bo niestety nie znalazłem zestawu naprawczego do 3.5. Może ktoś przerabiał już owy temat ?
Pozdrawiam Mateusz
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

z tego co mi wiadomo i z tego co widzę po zdjęciach, to Juicy 3.5 to połączenie zacisku z Juicy 3 z klamką z Juicy 5. A że klamki w Juicy 5 i 7 różniły się tylko regulacją, musisz poszukać zestawu naprawczego do klamek Juicy 5/7.
wolfik0
Kontakt:

Post autor: wolfik0 »

Dziękuj za odpowiedź, lecz jesteś pewien, że z 5 będzie pasować ? Zadałem takie samo pytanie na innym forum i dostałem odpowiedź, że od 3 będzie pasować... także jestem zmieszany tym co mam kupić ;)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

z tego co widzę to klamka w Juicy 3.5 jest z hamulców Juicy 5. Można to poznać po mocowaniu do kierownicy - klamka J3 nie ma zdejmowanego "dekielka" na 2 śruby. Stąd wnioskuje, że klamka ta pochodzi z Juicy 5. Chyba że klamkę w "trójkach" poprawili i jest odwrotnie...

Juicy 3
Obrazek

Juicy 5
Obrazek

Juicy 3.5
Obrazek

No ale ręki nie dam sobie uciąć...
ODPOWIEDZ