Nowy nabytek Legend mk II
-
- Kontakt:
Nowy nabytek Legend mk II
Siemka , jaki damper najlepiej sprawdza się w tej ramie ? Mam w tej chwili dhx 4.0 i vivida 5.1.Jaka folje polecacia , żeby ochronić newralgiczne miejsca ramy ? Jak każdy wie Legend ma głowke 1.5 , a mój boxxer jest na 1.12 , mam stery redukcyjne i na na dół sterów potrzebuję jakąś redukcje , ponieważ mam tam 1.5 a na górze sterów jest 1.12.Znalazłem takie coś http://allegro.pl/bieznia-redukcyjna-re ... 57055.html , ten element załatwi sprawę?
Witam ja miałem Foxa Rc4 który zmulał. Elke która fajnie chodziła ale się h...j wie czemu zapowietrzała. Później Ccdb coil ktory fajnie chodził ale miałem dziwny problem z uszczelka tłoczyska głównego która sie pocila non stop nawet po serwisie. Marzocchi Roco RC WC coil który służył jako zapas i chodził spoko jeśli chodzi o DH ale trochę się balem latać cos dużego bo łatwo szedł przez skok. Obecnie i juz zostanie ze mną na dłużej Marzocchi Moto c2r progression boost. Który pracuje jak połączenie antydobicia foxa ,płynności Ccdb i jest zajebiscie cichy a także nic się nie poci, nie odpada i nie za powietrza. Serwis mając klucze odpowiednie tez jest do ogarniecia. Słowem wszystkie o których pisalem są dobre jeśli nic im nie dolega fabrycznie. Od siebie polecam Marzocchi Moto. Nie zawiedziesz się na tym uginaczu. Co do powietrzniakow nie pisze ponieważ Noe jezdzilem. Ale to niech się Spaced wypowie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re:
tybur pisze:Witam ja miałem Foxa Rc4 który zmulał. Elke która fajnie chodziła ale się h...j wie czemu zapowietrzała. Później Ccdb coil ktory fajnie chodził ale miałem dziwny problem z uszczelka tłoczyska głównego która sie pocila non stop nawet po serwisie. Marzocchi Roco RC WC coil który służył jako zapas i chodził spoko jeśli chodzi o DH ale trochę się balem latać cos dużego bo łatwo szedł przez skok. Obecnie i juz zostanie ze mną na dłużej Marzocchi Moto c2r progression boost. Który pracuje jak połączenie antydobicia foxa ,płynności Ccdb i jest zajebiscie cichy a także nic się nie poci, nie odpada i nie za powietrza. Serwis mając klucze odpowiednie tez jest do ogarniecia. Słowem wszystkie o których pisalem są dobre jeśli nic im nie dolega fabrycznie. Od siebie polecam Marzocchi Moto. Nie zawiedziesz się na tym uginaczu. Co do powietrzniakow nie pisze ponieważ Noe jezdzilem. Ale to niech się Spaced wypowie.
Dziwne. Może cos wadliwego miałeś albo lubisz mało stłumione dampery bo ja z RC4 byłem bardzo zadowolony (ale ja lubie mocne LSC). Miałem małe doczepki ale ja bardzo sie czepiam rowerów i czesci wiec to norma (HSC mogłoby sie w RC4 lepiej zachowywać ale i tak jest to niebo lepszy damper od Vivida i DHXa). Potem zmieniłem na DB Air bo banshee jednak sugeruje ten damper do ramy zamiast Coila i nie mogłbym być bardziej zadowolony. Cane Creek nie dobija, jest czuły i nigdy nie wykazuje się dziwnym zachowaniem. Wszystko idealnie zbilansowane, a do tego latwo go ustawic (ludzie demonizuja te ustawienia)
-
- Kontakt:
Re:
Air, nie Coil. Coil jest troche zbyt liniowy do Legenda i sam Keith poleca aira. Zreszta Banshee i CC przy projektowaniu DB Aira współpracowało z tego co wiem. Tylko dopytaj jaka komore bo jak ja brałem nie było jeszcze XV. Ja mam tą jedną mniejszą ale wydawało mi się, że teraz XV jest zalecana.rowerkujedz pisze:Okk , dzięki. W takim razie dozbieram trochę i kupie za jakiś czas DB.