GOLENIE FOX40Rc2

peint@o2.pl
Kontakt:

GOLENIE FOX40Rc2

Post autor: peint@o2.pl »

Witam,
Jakiś czas temu kupiłem amortyzator Fox 40rc2 z delikatnym przetarciem na dolnej goleni. Nic się działo do dziś... Po dzisiejszym wypadzie na rower okazało się że właśnie z tego "małego przetarcia" zaczął wydobywać się olej.
Moje pytanie do was, a w sumie dwa pytania. Znalazłem na Olx dolne golenie do foxa ale nie jestem pewien czy będą pasować poniżej załączam zdjęcia. Moje to z przetarciem a drugie to z aukcji. Proszę o jakieś rady czy kupić czy się nie uda tego ze sobą pogodzić. A drugie pytanie jeśli ktoś z was posiada na sprzedaż dolne golenie to proszę o info.
z Góry dzięki!
PEINT
Załączniki
Aukcja
Aukcja
Mój
Mój
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

A ile takie dolne lagi kosztują? Bardzo Ci nadszarpnie budżet?

Bo jeśli chcesz zaoszczędzić to możesz sobie to zregenerować, kiedyś przy użyciu poxipola, metalowej rurki z odkurzacza, 4 opasek metalowych podreperowałem sobie golenie dolne w boxxie 2k5, jeździłem tak prawie 2 sez. a potem jeszcze sprzedałem na części, bo poza goleniami był igła stan.

Wtedy golenie były z alu, miałem rysę ok 1cm od "tyłu", poszedłem do spawacza przez którego wypaliło dziurę 1x1cm, kasy nie było to trzeba było sobie radzić. Była tam otwarta kąpiel olejowa i nie uciekło ani kropelki.
peint@o2.pl
Kontakt:

około 300-zł strasznie ciężko je dostać... Wiesz co jestem gotów wydać tą kasę tylko się zastanawiam czy to podejdzie. Ale dziękuje Cie za pomysł w jaki sposób to regenerować:). Obawiam się tylko że amor może się przycinać na takim rozwiązaniu.
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

pokaz dokladniejsze zdjęcia przetarcia i jak ono powstało ?>

kiedys znajomy mowił mi o sytuacji w 888 gdzie były pecherze powietrza w odlewie z których olej kapał na tarcze
peint@o2.pl
Kontakt:

Jak tylko wrócę do domu zrobię dokładniejsze zdjęcie. Jeśli chodzi o genezę powstania niestety nie jest mi znana ponieważ już kupiłem go z takim defektem - ale przez cały sezon wszystko było ok. Wczoraj amor zaczął dziwnie pracować i po mocniejszym ugięciu olej wystrzelił.
rycu
Kontakt:

Post autor: rycu »

Możesz to też pokryć klejem do "spawania na zimno" a do środka wsadzić kawałek metalu (ja używałem stopionej cyny żeby dopasowała się do pęknięcia) jak poleży tydzień to będziesz miał je jak nowe, sam miałem bardzo duże przecięcie dolnej goleni w moich 888 i sezon tak jeździłem, a teraz dobrze służą kolejnemu właścicielowi.
ODPOWIEDZ