Swego czasu tez sie tym interesowalem i znalazlem w necie cos takiego.
Myśle ze autor nie bedzie mial nic za zle ze go zacytuje.
Napisał
JohnyK na forum BA:
"golenia górne i dolne to jest to samo w 318 jak i 302 i wszystkich innych typach o różnym skoku etc. To tak samo jak w 66rc - golenia pozostają te same przy różnym skoku.
Teraz zrobiłem zmianę skoku, trochę nie tak jak planowałem, ale jest - mianowicie znalazłem w domu alu rurkę o śr. zewn 10mm i wewnętrznej 8mm. Znalazłem również śrubkę 8mm, wystarczająco długą, ciasno wchodzącą w rurkę, tak, że nic nie lata. Przykleiłem taśmą rurkę do 'szpilki' by nie odpadła mi w czasie montażu, założyłem, zakręciłem śrubą wszystko, by trzymało się jak w oryginale (w zasadzie teraz taśma nie ma już znaczenia, była potrzebna tylko do montażu, żeby mi tulejka nie spadała). Amor chodzi jak wcześniej, tylko jest miększy i ogólnie fajniejszy, ma 180 skoku, jak chciałem. Z tłumikiem nie ma problemu, starcza idealnie, nawet jest trochę zapasu - ze 2cm. Na początku coś szumiał, ale to chyba był olej, który zlał się na drugą stronę goleni, gdy amor był odwrócony w dół sterówką. Teraz jest już ok, jak trochę popracował, sposób sprawdzony, można stosować

"