Marzocchi 888 RC3 EVO V2 2014
Marzocchi 888 RC3 EVO V2 2014
Witam
Dosłownie po paru godzinach jazdy pojawiają wzdłużne rysy na goleniach,
możliwe jest żeby golenie się ścierały w tak szybki tempie ?
Kiedyś miałem monstera i pierwszy model 66 i na tych widelcach po 2 latach nie było żadnych rys tego typu. Możliwe że marzocchi robi teraz takie buble ?
Dosłownie po paru godzinach jazdy pojawiają wzdłużne rysy na goleniach,
możliwe jest żeby golenie się ścierały w tak szybki tempie ?
Kiedyś miałem monstera i pierwszy model 66 i na tych widelcach po 2 latach nie było żadnych rys tego typu. Możliwe że marzocchi robi teraz takie buble ?
-
- Kontakt:
Gówno prawda...
Nie jeździli, plotek się nasłuchali i puszczają info dalej.
Na obydwu lagach tak się dzieje?
Ja mam taki sam amor i nic mu się nie dzieje, ale fabrycznie w lewej goleni (tej ze sprężyną prawie w ogóle nie było oleju, może jakieś 10ml zamiast 80). Także rozbierz wyczyść i sprawdź.
Ja po serwisie uszczelek nie wymieniałem i trzymają perfekcyjnie.
Amor jeżdżony przez 4 miesiące codziennie praktycznie. Deszcze, nie deszcze zawsze stał na dworze.
Nie jeździj tak tylko zrób mu serwis, bo zajedziesz lagi do końca jak jakiś syf masz.
EDIT: A żebym nie był gołosłowny, to widziałem już ze 4 takie same 888 i nikomu nic się nie działo.
Ja mam taki sam amor i nic mu się nie dzieje, ale fabrycznie w lewej goleni (tej ze sprężyną prawie w ogóle nie było oleju, może jakieś 10ml zamiast 80). Także rozbierz wyczyść i sprawdź.
Amor jeżdżony przez 4 miesiące codziennie praktycznie. Deszcze, nie deszcze zawsze stał na dworze.
Nie jeździj tak tylko zrób mu serwis, bo zajedziesz lagi do końca jak jakiś syf masz.
EDIT: A żebym nie był gołosłowny, to widziałem już ze 4 takie same 888 i nikomu nic się nie działo.
Re:
Widelec jest nowy, jeżdżony tylko po mieście (żadne trasy i błoto) więc nic nie powinno być pod uszczelkami, a zdjęć na razie niema co wstawiać bo te rysy są minimalne i na zdjęciach pewnie ni będzie tego widać.koperr pisze:Wideł nowy czy używany? Najlepiej jakbyś wstawił zdjęcia jak to wygląda.. Może ślizgi są krzywo spasowane, mają jakieś zadziory, albo coś jest pod uszczelkami?
-
- Kontakt:
Re:
nie, tylko rysypisiont tszy grosze pisze:A robią się jaśniejsze przebarwienia na złotej anodzie?
Re:
tak na obydwu ale mam wrażenie ,że na lewej golenie jest więcej tych ryspisiont tszy grosze pisze:Gówno prawda...
Re:
Dokładnie takmuszel pisze:czyli tak jak pisałem, czyli tak jak w linku który podałem