Wolna Dyskusja Użytkowników
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Wolna Dyskusja Użytkowników
Miał być porządek na giełdzie a Pan moderator ma 3 identyczne tematy w dziale Ramy. Musiał skomentować wszystkie żeby było widać,
Co o tym myślicie? 3 identyczne posty na 22 w dziale.
Co o tym myślicie? 3 identyczne posty na 22 w dziale.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
A wiesz, że już bronisz swojego nie odnosząc się do mojego postu tylko atakując mnie. I znów widać że, moderator i admin może w ogóle nie stosować się do regulaminu. Bo i po co.
Poza tym jak wspomniałem zrobiłem to żeby było widać jeden pod drugim identyczne tematy.
Jednak albo jestem ślepy albo masz inny regulamin, bo w moim nie widzę zakazu komentowania.
"Regulamin działu GIEŁDA:
W tym dziale zamieszczamy wszelkie ogłoszenia sprzedaży używanego sprzętu.
Prosimy o stosowanie się do paru reguł przy zamieszczaniu ogłoszeń:
- w wątku MUSI być napisana cena za którą przedmiot ma być sprzedany, w przeciwnym wypadku ogłoszenie zostanie usunięte
- nazwa tematu w postaci: [K/S] nazwa części
- ogłoszenia KUPIE poprzedzamy literą [K], SPRZEDAM - [S], ZAMIENIĘ - [Z]
- ogłoszenia zamieszczamy w odpowiednim dziale wg. kategorii
- prosimy u dodawanie sprzętu we właściwych kategoriach
-prosimy o poprawny opis części/roweru z danymi kontaktowymi
-prosimy o nie spamowanie w tematach.
Za nieprzestrzeganie regulaminu będą dodawane ostrzeżenia.
Jednocześnie informujemy, że redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń, a także zastrzega sobie prawo do edycji/usuwania wpisów niezgodnych z regulaminem."
Poza tym jak wspomniałem zrobiłem to żeby było widać jeden pod drugim identyczne tematy.
Jednak albo jestem ślepy albo masz inny regulamin, bo w moim nie widzę zakazu komentowania.
"Regulamin działu GIEŁDA:
W tym dziale zamieszczamy wszelkie ogłoszenia sprzedaży używanego sprzętu.
Prosimy o stosowanie się do paru reguł przy zamieszczaniu ogłoszeń:
- w wątku MUSI być napisana cena za którą przedmiot ma być sprzedany, w przeciwnym wypadku ogłoszenie zostanie usunięte
- nazwa tematu w postaci: [K/S] nazwa części
- ogłoszenia KUPIE poprzedzamy literą [K], SPRZEDAM - [S], ZAMIENIĘ - [Z]
- ogłoszenia zamieszczamy w odpowiednim dziale wg. kategorii
- prosimy u dodawanie sprzętu we właściwych kategoriach
-prosimy o poprawny opis części/roweru z danymi kontaktowymi
-prosimy o nie spamowanie w tematach.
Za nieprzestrzeganie regulaminu będą dodawane ostrzeżenia.
Jednocześnie informujemy, że redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń, a także zastrzega sobie prawo do edycji/usuwania wpisów niezgodnych z regulaminem."
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
-
- Kontakt:
Używa ktoś manetki SHIMANO SL M820 http://rowerowy.com/sklep/czesci/manetk ... nt-shifter ??
Jakiś opinie?? W jednym rowerze mam przerzutkę zee + manetka x-7 (9 speed). W drugim myślę, nad połączeniem manetki saint + przerzutki zee. Czy będzie to sensownie działać?? Czy może zrobić inną konfigurację?
Jakiś opinie?? W jednym rowerze mam przerzutkę zee + manetka x-7 (9 speed). W drugim myślę, nad połączeniem manetki saint + przerzutki zee. Czy będzie to sensownie działać?? Czy może zrobić inną konfigurację?
-
- Kontakt:
Re:
Jeżeli chciał byś, żeby rama była porządnie pomalowana lakierami samochodowymi z jakaś grafiką to zapomnij że uda się to zrobić za 200zł.Nieznajomy1596 pisze:Chciałbym oddać ramę umf Duncan d2 do pomalowania, tylko nie mam zielonego pojęcia gdzie mógłbym ją dać. Chciałbym pomalować ją na ten kolor z różnymi napisami. Co mi polecacie? budżet to 200zł.
Malowałem swoją i zajęło mi to ponad 32h, z czego większość to szlifowanie i oklejanie.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=95926
W tej cenie to zmieścisz się tylko z malowaniem proszkowym i na to naklejki.
A ja mam pytanie z takiej beczki, ze kupiłem Miniona DHR 42a i po 2 zjazdach większość klocków jest zjedzona do 50%.

Jak to możliwe? może za miękka mieszanka jak na tył i jak na kamieniste strome zjazdy?
Re: Re:
Wątpię, żeby za 200zł można było dobrze pomalować proszkiem i okleić. UMF Duncan D2 ma podobne wymiary co moja rama, więc malowanie kosztowałoby podobnie. W moim przypadku jednolite malowanie i naklejki wyszły w sumie 320zł (200+120): http://www.pinkbike.com/photo/11647052/rafal.zwdh pisze:Jeżeli chciał byś, żeby rama była porządnie pomalowana lakierami samochodowymi z jakaś grafiką to zapomnij że uda się to zrobić za 200zł.Nieznajomy1596 pisze:Chciałbym oddać ramę umf Duncan d2 do pomalowania, tylko nie mam zielonego pojęcia gdzie mógłbym ją dać. Chciałbym pomalować ją na ten kolor z różnymi napisami. Co mi polecacie? budżet to 200zł.
W tej cenie to zmieścisz się tylko z malowaniem proszkowym i na to naklejki.
-
- Kontakt:
Naklejki mogłem też mieć po kosztach, ale widziałem zbyt dużo badziewnie zrobionych naklejek na amorach i ramach, żeby chcieć mieć coś takiego u siebie. Wybrałem opcję zadrukowania napisów na czarnej folii, laminowania i osobnego wycięcia literek na ploterze. Co do malowania to nie wiem, ale jest parę pytań: po co piaskować, kiedy już szkiełkujesz? I co to była za rama, bo stawka za "normalną" wynosiła 100zł.
Nhp890-jakis czas oddawalem do krakowskiego Colorexu Sundaya, koszt pomalowania go na bialo wraz z piaskowaniem/szkielkowaniem/srutowaniem (nie pamietam) wyniosl 120zl brutto, z tym ze z tego co pamietam rozne kolory mialy rozne ceny.
Jakos powloki byla OK.
Jakos powloki byla OK.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jak zauważyłeś różne kolory mają różne ceny, biały, czarny itd. to popularne kolory i jeśli robią ich za jednym razem więcej to koszt przygotowania rozbija się na ilość, nhp890 ma - z tego co mi pisał na PB - "Półmat, 30% odbijalności światła", więc wątpię, że to jest popularne.
Kumpel jak malował sunday'a pojechał do firmy w Czeladzi i gość akurat malował coś na czarno, zgarnął ramę za 30zł bo pistolet miał gotowy itd. to dla niego była tylko formalność.
Kumpel jak malował sunday'a pojechał do firmy w Czeladzi i gość akurat malował coś na czarno, zgarnął ramę za 30zł bo pistolet miał gotowy itd. to dla niego była tylko formalność.
-
- Kontakt:
A apropo tych naklejek to one nie zaczną odchodzić pod wpływem czynników będących w dh? np: kurz ,woda, kamienie itp.
piotrex mógłbyś mi dać link do tej lakierowni?
Załóżmy, że dał bym tam ramę i chciałbym mieć malowane napisy to czy ja sam bym musiał przygotować szablony na te napisy czy bym im powiedział, że chcę takie i takie w kolorze takim?
piotrex mógłbyś mi dać link do tej lakierowni?
Załóżmy, że dał bym tam ramę i chciałbym mieć malowane napisy to czy ja sam bym musiał przygotować szablony na te napisy czy bym im powiedział, że chcę takie i takie w kolorze takim?
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
http://grupa.colorex.pl
Oni maluja tylko na jednolite kolory,jesli bys chcial napisy czy wzory to musisz uderzyc do kogos kto maluje aerografem,ale to bedzie wyzszy koszt. Swego czasu jedna z firm rowerowych robila malowania specjalne w firmie ktora maluje motocykle.
Oni maluja tylko na jednolite kolory,jesli bys chcial napisy czy wzory to musisz uderzyc do kogos kto maluje aerografem,ale to bedzie wyzszy koszt. Swego czasu jedna z firm rowerowych robila malowania specjalne w firmie ktora maluje motocykle.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
Nie koniecznie aerografem.
Ja malowałem pistoletem całą ramę na biało.
Potem nakleiłem naklejki, potem ramę z naklejkami na czerwono.
Naklejki zerwałem i wyszły ładne białem napisy na czerwonej ramie.
Po zerwaniu naklejek i wygładzeniu papierem p2000 położyłem lakier bezbarwny.
Jakościowo wyszło lepiej niż naklejki pod lakierem, a powłoka (gładkość i połysk) wyszła jak na samochodzie
Ja malowałem pistoletem całą ramę na biało.
Potem nakleiłem naklejki, potem ramę z naklejkami na czerwono.
Naklejki zerwałem i wyszły ładne białem napisy na czerwonej ramie.
Po zerwaniu naklejek i wygładzeniu papierem p2000 położyłem lakier bezbarwny.
Jakościowo wyszło lepiej niż naklejki pod lakierem, a powłoka (gładkość i połysk) wyszła jak na samochodzie
-
- Kontakt: