Problem z uszczelkami 888
Problem z uszczelkami 888
Siema. Mam pytanie, czy to normalne jeżeli podczas jazdy na deszczu pod uszczelki dostała się woda? Chodzi dokładniej o to że jeździłem po ulewie i następnego dnia jak amor był suchy, ugiąłem go i spod uszczelek na lagach zostały krople wody. Odchyliłem lekko palcem uszczelki kurzowe a tam była normalna woda. To jest normalne i z amorem nic się nie stanie? Ta woda nie wypłucze mi smaru który jest pod uszczelkami kurzowymi?
Re: Problem z uszczelkami 888
Zawsze trochę się dostanie, ale raczej wilgoć, nie woda. Także uszczelki raczej do wymiany. Ile lat ma ten amor?
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
Amor to 888 RC 2005 czyli ma 10 lat. Serwis miał robiony około 3 miesiące temu przez poprzedniego właściciela i był zmieniany olej, uszczelki kurzowe były smarowane a uszczelki olejowe wymieniane na nowe (posiadam stare). Uszczelki kurzowe nie były wymieniane. Jak będę robił serwis na nowy sezon to je wymienię ale może się z tym coś stać jak będzie się tam pod kurzowe dostawała woda?