Dzień dobry.
Ostatnimi miesiącami próbowałem nakręcić film rowerowy (w sumie ciężko klip 3 min nazwać filmem), tak czy tak wykonać swoją pierwszą małą produkcje.Na moje możliwości, czego mogłem jedynie użyć to była: kamerka go pro hero 3+ black edition i fujifilm exr 30x, chciałem nagrać krótką produkcje o trasach w Katowicach ile jest tras jak są przygotowane itd, oczywiście wszytko miałem rozplanowane jak ma wyglądać ta produkcja (intro,sedno filmu,outro). jak wiadomo sam sobie nie poradzę, więc zazwyczaj prosiłem o pomoc kolegów(z go pro na kasku nie było takich problemów bo sam nagrywałem

) ale zawsze te krótkie ujęcia źle wychodziły brakowało tego czegoś, min chyba problem jaki robię jest brak: statywu( a to jest raczej podstawa na co zwróciłem swoją uwagę ponieważ wtedy film wychodzi bardzo fajnie kamera się nie rusza co powoduję wyraźny obraz),drugą sprawą jest najprawdopodobniej to że mam źle ustawioną kamerę (ustawienia),a trzecia jest taka że używam złego programu do obróbki filmów (Movie Studio Platinum 12.0).Wiem, że na pewno pierwsza produkcje jak i 20-sta,40-sta itd nie będzie tak doskonała jak produkcje typu: ,,From The Inside Out", bo nie mam nawet lustrzanki za 6k (która w sumie by spokojnie wystarczyła), ale gdzieś tam na polskiej scenie filmów rowerowych się odnajdę (oczywiście nie zmierzam aby być sławnym itd) ale, po prostu chcę nagrać takie coś ponieważ min jest to moja pasja jak również marzenie.A myślę, że temat spodoba się wielu osobą, i pomorze im to w nagrywaniu swoich produkcji

.
Dziękuje, i zapraszam do przyłączenia się do tematu

.