Rama Cube Ams 125 do dh/fr opinie ?
Rama Cube Ams 125 do dh/fr opinie ?
Witam mam możliwość tanio kupienia ramy jak w tytule, rama ma uciete mocowanie prawdopodobnie przez ubezpieczeczalnie dampera to przy górnej rurze jednak pospawanie to nie probelm . Ogolem jest w bdb stanie , chcialbym ja stosowac do fr czasami sporadycznie ostrzejsze dh . Dodam iz jeżdżę w Warszawie ale chce sie czasami wybierać w góry . Nie znam dokladnego oznaczenia ale to złota rama o ile mi sie wydake różni sie od zwykłego ams budowa , bardziej przypomina rowery do skakania . Proszę o opinie .
zdecydowalem sie ze jednak ja wezme i troche się pobawie
kąty nie są takie złe , aluminium 7005 t6 , przesune mocowanie amortyzatora , sama rama z reszta też różni sie od typowej 125 tki (kąt między dolną a górną rurą ramy głównej jest mniejszy niż przy innej ramie w tym samym rozmiarze ) musze poszukać jeszcze informacji
sprawdze czy da rade coś na tym poskakać :P

-
- moderator
- Kontakt:
Kupuj, na przejażdżki po lesie kabackim będzie idealny
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Re: Rama Cube Ams 125 do dh/fr opinie ?
Ams jest do XC i ew.lajtowego AM. Zdrowie więcej jest warte 

nie nadaje się ze względu na wytrzymałość samej ramy czy innych powodów ? kat główki ramy czy co . piotrex - zyskałem opinie a to co z nią zrobie to moja indywidualna kwestia ? jak napiszecie ze mam skoczyc z mostu bo to dobrze robi na zdrowie to musze skoczyć? Przepraszam ze zmarnowałem Twój czas , ale własciwie widze ze jesteś administratorem wiec napisanie ze rama nie nadaje sie do sportów grawitacyjnych nie zajmuje duzo czasu chyba ze masz slabe łacze. Sprawdzę czy rama nadaje sie do moich celów , chciałem tylko opinii , jesli strace zeby napewno wstawie zdjecie i bedziecie mogli hejtować 

Nie nadaje się ponieważ:
-Nie do tego została przeznaczona/zaprojektowana, a co za tym idzie nie posiada niezbędnej wytrzymałości.
-Nie do tego została zaprojektowana jej geometria, co przełoży się na fatalne prowadzenie z dużym widelcem( chyba że też chcesz kupić coś co się nie nadaję do jazdy dh/fr), oraz przeciążenia w okolicach główki której wytrzymałość ma sprostać niskiemu amortyzatorowi i delikatnej jeździe xc/am
-Nie posiada odpowiedniego skoku, a wahacz będzie miał trudne życie ze względu na duże przeciążenia i małą sztywność oraz wytrzymałość.
-Średnica łożysk nie wróży im długiego żywota w dh/fr
to tak z grubsza.
-Nie do tego została przeznaczona/zaprojektowana, a co za tym idzie nie posiada niezbędnej wytrzymałości.
-Nie do tego została zaprojektowana jej geometria, co przełoży się na fatalne prowadzenie z dużym widelcem( chyba że też chcesz kupić coś co się nie nadaję do jazdy dh/fr), oraz przeciążenia w okolicach główki której wytrzymałość ma sprostać niskiemu amortyzatorowi i delikatnej jeździe xc/am
-Nie posiada odpowiedniego skoku, a wahacz będzie miał trudne życie ze względu na duże przeciążenia i małą sztywność oraz wytrzymałość.
-Średnica łożysk nie wróży im długiego żywota w dh/fr
to tak z grubsza.