Wolna Dyskusja Użytkowników
-
- Kontakt:
Chcę kupić nową oponkę na tył na przodzie mam maxxis miniona 2,35 ST.
I teraz myślałem nad takim samym na tył, ale nie wiem czy brać 2,35 czy 2,5 co sądzicie?
Czy w ogóle obie opony zmienić na 2,5?
Druga sprawa to teraz pojawiły się te wersje EXO i oprócz tego że są dużo lżejsze i zwijane są ich jakieś minusy?
EDIT: Czym charakteryzuje się wersja 3C?
I teraz myślałem nad takim samym na tył, ale nie wiem czy brać 2,35 czy 2,5 co sądzicie?
Czy w ogóle obie opony zmienić na 2,5?
Druga sprawa to teraz pojawiły się te wersje EXO i oprócz tego że są dużo lżejsze i zwijane są ich jakieś minusy?
EDIT: Czym charakteryzuje się wersja 3C?
brooce, tak serio, to ja kiedyś dostalem bana na koncie weeze za to że wrzucałem zdjęcia Soni w "Girls in Action", bo admin uznał, że to facet
i też było tego z 20lat
Na szczęście kilka emili z wyjaśnieniami, że "sonia" do żeńskie imię itd. poskutkowały.
Z rozmiarem to jak Ci pasuje, ja wolę 2x 2.35, rozmiar 2.5 jakoś mnie nie przekonuje. Jak masz na przodzie jeszcze taką która ogarnie jazdę to ją zostaw, na tył weź tają którą docelowo chcesz mieć w rowerze, nie przejmuj się różnicą p/t.

Z rozmiarem to jak Ci pasuje, ja wolę 2x 2.35, rozmiar 2.5 jakoś mnie nie przekonuje. Jak masz na przodzie jeszcze taką która ogarnie jazdę to ją zostaw, na tył weź tają którą docelowo chcesz mieć w rowerze, nie przejmuj się różnicą p/t.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czym rozni sie damper powietrzny od olejowego(spręzyna ?) jezeli chodzi o charakterystyke pracy ? czemu w dh uzywa sie tych 2 gih oraz ktory nadaje sie lepiej do enduro . Mam fox'a float niestety nie poskładałem roweru i nie mam jak przetestować ? To dobry damperv ? nie cieknie ani nic . Nie mogłem znalesc jego zdjecia na google , podobny do foxa r ale bez regulacji , tylko z wentylem .
@pisiont - 3C to trzy mieszanki gumy na jednej oponie - najtwardsza po środku dla szybkiego toczenia, miększe po boku dla gripu i ścianka z innej jeszcze gumy.
@stacek - damper powietrzny i damper sprężynowy są damperami olejowymi, jeśli mówimy o kolarstwie.
Jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej o amortyzacji, polecam lekturę tego : http://uzurpator.com.pl/?amortyzacja,102. Fajne kompedium podstawowej i mniej podstawowej wiedzy o kolarstwie...
I do Uzurpatora - jeśli jakimś cudem to przeczytasz - tęsknię za nowymi wpisami
@stacek - damper powietrzny i damper sprężynowy są damperami olejowymi, jeśli mówimy o kolarstwie.
Jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej o amortyzacji, polecam lekturę tego : http://uzurpator.com.pl/?amortyzacja,102. Fajne kompedium podstawowej i mniej podstawowej wiedzy o kolarstwie...
I do Uzurpatora - jeśli jakimś cudem to przeczytasz - tęsknię za nowymi wpisami

http://allegro.pl/easton-haven-35-40-50 ... 06520.html
Pociągnie w FR i DH? Bo niby do enduro jest
Pociągnie w FR i DH? Bo niby do enduro jest
-
- Kontakt:
Tutaj masz wszystkie informacje, których potrzebujesz: http://www.mondraker.com/15/imagenes/ma ... summum.pdf
Co do konta na pinkbike to pisze takie coś :
To konto zostało zawieszone.
(201974 godziny pozostałych)
Powód: prosząc ludzi, aby statek, gdy mówią, nie wysyłki
Kontakt wsporcze radek moderatora do rozwiązania.
Staraj się przestrzegać zasad, po prostu staramy się utrzymać to miejsce szacunku. Podczas gdy zawieszone, nie post lub edytować niczego.
spróbuje wysyłać maile do admina i może poskutkuje.
To konto zostało zawieszone.
(201974 godziny pozostałych)
Powód: prosząc ludzi, aby statek, gdy mówią, nie wysyłki
Kontakt wsporcze radek moderatora do rozwiązania.
Staraj się przestrzegać zasad, po prostu staramy się utrzymać to miejsce szacunku. Podczas gdy zawieszone, nie post lub edytować niczego.
spróbuje wysyłać maile do admina i może poskutkuje.