Wolna Dyskusja Użytkowników
-
- Kontakt:
Re: Wolna Dyskusja Użytkowników
No to jeżeli nie ma kolorowych stalowych to trzeba tytanu 

-
- Kontakt:
Skiśnięcie level over 9000 xD
Poza tym przy odpowietrzaniu hebli regulacje muszą być w jakiś skrajnych położeniach? Znalazłem filmidło https://www.youtube.com/watch?v=dFuwoEYvt_w ale nic o regulacjach nie mówi :/
Poza tym przy odpowietrzaniu hebli regulacje muszą być w jakiś skrajnych położeniach? Znalazłem filmidło https://www.youtube.com/watch?v=dFuwoEYvt_w ale nic o regulacjach nie mówi :/
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Re:
Ja miałem Miniony 3C EXO, fajne opony ale za twarda guma. Teraz wsadzę 42a EXO na przód i 3C EXO na tył.Pisiont Tszy Grosze pisze:Zasięgnąłem opinii nt. Maxxisów Minion EXO DHF i ludzie piszą, że raczej nadają się tylko do Enduro. Co wy o tym sądzicie? Podobno za miękkie ścianki do DH i trzeba dużo mocniej pompować.
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
dokładnie, chodzi o mostekYard pisze:MUSZEL pisze:przecież ciśnienie dajesz pod swoją wagę, tabele w 90% nie są adekwatne do rzeczywistości
Myślałem, że mam się słuchać inżynierów/mechaników SRAM`a
Anoduje się aluminium, stal się oksyduje.Pisiont Tszy Grosze pisze:A w jakim celu stalowe?
Nie ma stalowych z racji tego, że stal bardzo ciężko się anoduje.
Stalowe są montowane tam, gdzie alu może postanowić położyć kres możliwości, jak np. mostek....

Co do ciśnień, to np. w moim Lyriku Solo Air stosuje ciśnienie 40-42psi do sagu ok 30%, przy wadze 68-69kg. Tabele każą dać 55-65 psi dla wagi 63-72kg, czyli dla mojej wagi bliżej 65psi. Gdzie ja stosuję ok 2/3 tego, także...

-
- Kontakt:
Na przodzie mam jeszcze prawie nowego DHF 2,35 42a 2-ply (trochę nie potrzebnie na przodzie taka ciężka guma chyba).MLYNoBIKER pisze:Ja miałem Miniony 3C EXO, fajne opony ale za twarda guma. Teraz wsadzę 42a EXO na przód i 3C EXO na tył.Pisiont Tszy Grosze pisze:Zasięgnąłem opinii nt. Maxxisów Minion EXO DHF i ludzie piszą, że raczej nadają się tylko do Enduro. Co wy o tym sądzicie? Podobno za miękkie ścianki do DH i trzeba dużo mocniej pompować.
Chciałem właśnie 2,5 DHF 42a EXO na tył, ale czytając opinie na mtbr czy pinkbiku ludzie odradzają, bo łatwo o snake i żeby nie łapać gumy trzeba zwiększyć ciśnienie w oponie.
Teraz myślałem o Continentalu der Baron 2,4-2,5 ale drogie jak piorun są z Black Chili

Może jakieś Schwalbe? Generalnie to szukam opony na średnio luźną ziemię.
Panowie jest problem, przelałem heble Shimano XT 775, przód wszystko pięknie, tył niestety klamka jest strasznie twarda, a tłoczki nie cofnęły się do końca, co uczynić w takiej sytuacji?
Jak ustawić hebel na adapterze skoro nawet na odsuniętych do końcach tłoczkach klocki są na tyle szerokie, że tarcza o nie ociera?
Dać się klockom dotrzeć?
Hebel Shimano XT 775, tarcza formula SL 203mm, klocki ebc półmetaliczne.
Jak ustawić hebel na adapterze skoro nawet na odsuniętych do końcach tłoczkach klocki są na tyle szerokie, że tarcza o nie ociera?
Dać się klockom dotrzeć?
Hebel Shimano XT 775, tarcza formula SL 203mm, klocki ebc półmetaliczne.
Re:
Rozumiem, że miałeś na myśli wagę?Sokół pisze:SAG zależy od geometrii roweru więc tabelki nie zawsze będą adekwatne
I w sumie od budowy ciała też

-
- Kontakt:
Re:
Dokładnie ,,Wolna Dyskusja Użytkowników" a tematy rowerowe :PSokół pisze:Chłopak tu się zwierza ze swoich zawodów miłosnych a wy go ignorujecie xD
SAG zależy od geometrii roweru więc tabelki nie zawsze będą adekwatne
I w sumie od budowy ciała też
Pozdrawiam misiekmisiu
.

-
- Kontakt:
Re:
uwzględniając, że zdjęcie to jest w tle od co najmniej 8 lat (mniej więcej tyle siedzę na forum) - nie, to jest Summum jeśli o to chodzi :PNieznajomy1596 pisze:Według mnie ten temat powinien być w dziale Offtop.
edit: Co to za rower? Mondraker?
-
- Kontakt:
In Trance We Trust