Schwalbe Magic Mary - jaki zestaw to TL
Schwalbe Magic Mary - jaki zestaw to TL
Cześć. Jaki polecacie zestaw to tubeless? Mam obręcze KORE Torsion SL + opony Magic Mary 2.35 Evolution Super Gravity (zwijane), TL-Easy.
Dzięki za info.
Dzięki za info.
Shut up and ride...
-
- moderator
- Kontakt:
Pewnie chodzi o to jaką taśmę, mleko i wentyl ma kupić.
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- moderator
- Kontakt:
Ja do 27mm obręczy wsadzam taśmę 25mm, używam mleczka bontragera i wentyli również.
Trek Session Park
Kiedyś kupiłem cały, oryginalny zestaw Stan's i efekt był taki że wywaliłem ten cały szajs do kosza, bo mimo wielu prób za cholerę nie chciało to funkcjonować. Następnie kupiłem obręcze Mavic 823 i z oponami Michelina, które miałem zadziałało bez najmniejszego problemu. Niestety dalsza eksploatacja nie była już taka przyjemna. Owszem problem snaków zniknął, ale zdarzało się przebicie opony np. na ostrym kamieniu i opona była już nienaprawialna. Żaden wulkanizator nie chciał naprawić opony rowerowej, a samodzielne próby klejenia, nawet przy pomocy dedykowanych oponom bezdętkowym zestawom łatek nie dawały skutku. Także jakikolwiek zjazd na kapciu uniemożliwiał dalszą eksploatacją opony jako bezdętkową. Reasumując moje kilkuletnie doświadczenia z oponami bezdętkowymi (w DH) są mocno negatywne. Wszystko bywało super do pierwszego kapcia, później równia pochyła. Pozdrawiam
niemłody zapaleniec
-
- Kontakt:
Popieram kolegę p.iwo w DH różnie z bezdętkami bywa. Mam jedno spostrzeżenie w kwestii wentylków lepiej brać takie z okrągłymi gumkami uszczelniającymi przykładowo:
http://rowerowy.com/sklep/czesci/detki/ ... /wtb-valve
niż z prostokątnymi, lepiej i łatwiej się uszczelniają.
http://rowerowy.com/sklep/czesci/detki/ ... /wtb-valve
niż z prostokątnymi, lepiej i łatwiej się uszczelniają.
-
- moderator
- Kontakt: