Pedały platformowe
-
- Kontakt:
Pedały platformowe
Siema. Jakie polecacie dobre i tanie pedały platformowe ? oczywiście z pinami :v
Re: Pedała
Ja nie wiem skąd się wzięło to analfabetyczne "pedała"? Ludzie nie potrafią odmieniać przez przypadki? Coraz częściej to widzę... chyba, że to jakaś mowa tolerancji? Ale to też nie najlepiej 

-
- Kontakt:
Re:
chodziło mi o to że jeżdżę na sztywniakuMUSZEL pisze:jaki model i co Ci w nich nie pasuje? Bo generalnie HT w cenach ok 180zł to jedne z najczęściej polecanych pedałów

-
- Kontakt:
Re: Pedały platformowe
ok, dzięki wielkie, chyba zakupie te sainty 

-
- Kontakt:
HT
to też fajna opcja. Do DH warto brać te modele które mają piny nie tylko na zewnątrz platformy ale też bliżej osi, poprawia to w moim odczuciu trzymanie buta, przykładowo:
http://rowerowy.com/sklep/czesci/pedaly ... no-ano-2ss

http://rowerowy.com/sklep/czesci/pedaly ... no-ano-2ss
-
- moderator
- Kontakt:
Zastanawiam się co jest fajnego w tych saintach, ważą sporo bo 500g i mają strasznie małe piny
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Maja niski profil, dobre, serwisowalne lozyska, sa zrobione z glowa, dobry system mocowania pinow, super wygladaja i trzymaja, sa relatywnie tanie. Piny fabrycznie maja podkladki pod lbami, ktore mozna wykrecic i piny sa dluzsze. W 5.10 nie da rady przestawic na nich nogi bez jej podniesienia. Roznica 100g-150g wagi nie jest warta uzerania sie z gownianymi HT'kami, ktore po sezonie maja albo koslawe, wyzarte oski albo zajechane slizgi, ktorych wymiana jest czesto niemozliwa, nie wspominajac o durnowatych pinach, ktore przy strzale krzywia sie i wyrywaja gwinty, przez co nie da sie tam wkrecic nowych.