Witajcie,
powiedzcie mi, jaka jest kolejność kolorów sprężyn do 888 2010+ ?
Czerwona -> srebrna -> zielona -> czarna ?
I do jakich wag są odpowiednio przystosowane?
Pozdr!
Twardości sprężyn marzocchi
-
- Kontakt:
Na stronie marzocchi masz opisane te sprężynki bo też kiedyś wrzuciłem post na fb bo sprężynach marzocchi i dostałem linka do ich strony gdzie było wszystko ładnie opisane od długości sprężyn po wagi i zastosowanie jak i przypisanie do konkretnego modelu 

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
Re: Twardości sprężyn marzocchi
No właśnie jedyne co znalazłem do numery sprężyn i ich współczynniki twardości... :d
-
- Kontakt:
musisz zwrócić uwagę na roczniki. w 08/09 byly seryjnie montowane twardsze, potem wszedł chyba tlumik evo, i zaczeli montować seryjnie bardziej miękkie. tak więc seryjna sprężyna (mimo że taka sama ksztaltem i wymiarami) z rocznika 2008, bedzie twardsza niż seryjna z rocznika np 2011... w 2009 najtwardsza była biała, teraz bialej nie ma wcale, jest czarna.
nie jest tak łatwo jak w rs - u marzo zmienialy się kolory i współczynniki. a dla tytanu kolory były jeszcze inne
nie jest tak łatwo jak w rs - u marzo zmienialy się kolory i współczynniki. a dla tytanu kolory były jeszcze inne
-
- Kontakt:
Re: Twardości sprężyn marzocchi
Dla tego własnie piszę, że dla roczników 2010+SIEKIERKI WAWA pisze:musisz zwrócić uwagę na roczniki. w 08/09 byly seryjnie montowane twardsze, potem wszedł chyba tlumik evo, i zaczeli montować seryjnie bardziej miękkie. tak więc seryjna sprężyna (mimo że taka sama ksztaltem i wymiarami) z rocznika 2008, bedzie twardsza niż seryjna z rocznika np 2011... w 2009 najtwardsza była biała, teraz bialej nie ma wcale, jest czarna.

Dla tych ostatnich lat jest wszystko bez zmian chyba.
W poprzednich latach nie wiem czy nawet długości sprężyn się nie zmieniały...