Co to jest?
Co to jest?
Przeglądając sklepy internetowe natknąłem się na coś takiego: http://www.bikestacja.pl/pl/pro-napinac ... -9343.html, niby jest to "PRO napinacz łańcucha", ale nie mam pojęcia jak ma to napinać łańcuch i gdzie to zamontować? :P Wie ktoś, jak to działa?

-
- Kontakt:
http://www.bikestacja.pl/pl/warsztat-ro ... -6721.html
Jak to działa skoro można przyciąć rurę sterową kręcąc tym pokręcadłem ręką? Przecież żeby uciąć taką rzecz trzeba jednak siły.
Jak to działa skoro można przyciąć rurę sterową kręcąc tym pokręcadłem ręką? Przecież żeby uciąć taką rzecz trzeba jednak siły.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Re:
docisk jest realizowany za pomocą śruby, a ostrze tnie. Używałem podobnego urządzenia i działa bez problemu i nie trzeba wcale używać siły. Tylko co chwila musisz dokręcać śrubę, bo robi się rowek w sterówce - rozumieszNieznajomy1596 pisze:http://www.bikestacja.pl/pl/warsztat-ro ... -6721.html
-
- Kontakt:
Re: Co to jest?
LOL, wchodzę tam z myślą że jak jakieś pro narzędzie to pewnie ze 300 czy tam 600 złotych a tu nawet nie trzy dychy
Aż może sobie kiedyś sprawię bo kątówką trzeba się pilnować żeby było równo i w ogóle (mimo że skilla w tym nawet mam), a brzeszczotem mi się nie chce.

ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja znam lepszy sposób
1.Nalewasz do szklanej butelki tyle wody, aby jej poziom sięgał tam gdzie chcesz ją uciąć i wlewasz troszkę oleju tak ok. 1cm
2.Rozgrzewasz pręt do czerwoności (jak najgoręcej, ale żeby się nie zgiął
)
3.Wsadzasz go do oleju zachowując bezpieczną odległość i butelka rozpryskuje się od góry do poziomu oleju.
4.Cieszysz się, że jeszcze widzisz
UUUUwaga: Sposób dla osób 18+
Opowiedział mi go mój wujek i nie próbowałem więc nie wiem czy faktycznie działa 
Jak komuś przyjdzie do głowy to zrobić to prosił bym o przesłanie mi filmiku jak ta osoba to robi na e-mail downhill1596@onet.pl Chcę widzieć efekty
Polecam do wykonania tej czynności użycia okularów

1.Nalewasz do szklanej butelki tyle wody, aby jej poziom sięgał tam gdzie chcesz ją uciąć i wlewasz troszkę oleju tak ok. 1cm
2.Rozgrzewasz pręt do czerwoności (jak najgoręcej, ale żeby się nie zgiął

3.Wsadzasz go do oleju zachowując bezpieczną odległość i butelka rozpryskuje się od góry do poziomu oleju.
4.Cieszysz się, że jeszcze widzisz

UUUUwaga: Sposób dla osób 18+

Jak komuś przyjdzie do głowy to zrobić to prosił bym o przesłanie mi filmiku jak ta osoba to robi na e-mail downhill1596@onet.pl Chcę widzieć efekty

Polecam do wykonania tej czynności użycia okularów

UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0