Ja od niedawna używam Velomann Bike Trim (ten co wkleiłeś) i najcięższe co na niego wkładam to Canyon'a Torque DHX.
Stojak zajmuje sporo miejsca, ale za to jest bardzo stabilny i pozwala swobodnie ustawić rower pod dowolnym kątem. Łapa trzymająca mogłaby być lepsza, ale daje radę.
Akurat Torque ma górną rurę o przekroju bardziej kwadratowym i czasem potrafi się trochę przesunąć w uchwycie przy np dokręcaniu zacisków hamulca (są na końcu roweru i działa największa dźwignia), ale nigdy nie wypadł. Znowu uchwycenie sztycy też nie jest idealnym sposobem, bo średnica samego uchwytu jest na tyle duża, że jednak ciężar roweru powoduje, że i tak opiera się na siodle, a już bardziej nie mogę ścisnąć. Przy drugim rowerze z rurą o okrągłym przekroju nie ma takiego problemu i trzyma się idealnie.
Dobre jest to, że nawet z jednym kołem odkręconym można zablokować rower w poziomie i nie przeważa go na jedną stronę.
Regulacja też działa bez zarzutów, elementy są solidne i co warto podkreślić w zasadzie nie ma części plastykowych. Nawet łapa jest z odlewu, a jedynie dźwignia zamykająca jest z tworzywa.
I jak kupisz go, to zarezerwuj sobie kilka minut więcej, bo stojak jest w stylu Ikea - każda śrubka oddzielnie
Podsumowując, jeżeli szukasz stojaka bardzo stabilnego, solidnego (jak porównywałem z niższymi modelami Park Tool'a to wygląda solidniej) i masz gdzie go trzymać, to jest to dobry wybór za w miarę rozsądne pieniądze. Wcześniej próbowałem utrzymać rower na Lidlowym i jednak jest znaczna różnica