FRAME - wchodzic pilne !!!!

filozof
Kontakt:

Post autor: filozof »

TEN CHLOP TO KOMPLETNY ZJEB -chce zebysmy zrobili rame do dh jeszcze w autocadzie-ja mu narysuje w paint-cie :):):)
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

ja tam moge na kartce narysowac...<LOL>
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

"sporo obliczen zwiazanych z wytrzymaloscia itd itd ..."
"od projektowania ram sa projektańci"

sranie w banie i pierdoleenie głupot
jesli robi sie rame to z reguły te punkty które sa najbardziej obciazone w kazdej ramie sa takie same tnz. suport główka tylny trójkat w sztywniaku,
tam niewiele da sie zmienic w takim stopniu zeby potrzebne były do tego jakies niesamowite obliczenia.
Nie chodzi przeciez o to zeby zrobic rame niesamowicie lekka wiec w miejscach co do wytrzymałosci których mozemy miec obawy wystarczy dowalic troche wiecej "mięcha".

Mimo wszystko nie zmienia to faktu ze jednak trzeba miec troche podstaw z zakresu wiedzy technicznej
brac pod uwage technologie wykonania (tak dobierac wymiary i materiał zeby dało si go obrobic standardowymi znormalizowanymi narzedziami)

tyle bo nie chce mi sie wiecej pisac
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

chyba solid works ma modól do liczenia obciazen, no i jest prostrzy od autocada co nieoznacza ze jest prosty :) Birol :zdradz ile ten Twoj Brooklyn ważył ? ;)
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

nie pytaj :P

bo nie wiem.nie wazyłem bo sie boje :D
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
DragMen
Kontakt:

Post autor: DragMen »

firma dopiero powstanie ale po h*uj ma byc www jak niebedzie ram ???

nagrody nieujawnie dopuki ktos niewysle projektu
a jakby co to widze ze tylko z BIROLEM sie dogadam takze odpuscie sobie bo widze ze wasze nastawienie na rame FULL za niewiele więcej kasy niz a gang ( 750zl ) z duzym skokiem was nieinteresuje

tyle

a mielca se mozesz do dupy wrazic
jak sie dogadam z birolem itp to pokaze rower zbudowany na danej ramce i ***

i jeszcze jedno

zauwarzyłem ze co 3 dni sie mówi o kasie tzw są tematy jak zdobyc kase
to chyba powinna byc okazja za zrobienie projektu
a wy h*uj

jak h*uj to h*uj
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=211434 heh
SKibi
Kontakt:

Post autor: SKibi »

Zejdź na ziemię. Idż do projektanta i dowiedz się ile by chciał za projekt ramy w autocadzie. Podkreślam projekt. Wątpię że usłyszysz mniej niż 20k. Nie szukaj naiwnych.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=340174
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

wiesz co dragmen, je ci moge dokladnie zaprojketowac rame, mam tu juz jakeis doswiadczenie poniewaz wspolpracowalem z roznymi firmami.

poniewaz ostatnio jestem dosc zajety to nie mam czasu aby projketowac cos nowego, ale za to moge ci sprzedac projket ramy ktora zrobilem poltora roku temu i od tamtej pory intensywnie uzywam. mozesz ja zobaczyc na mojej stronie WWW.NEMESIS.CAD.PL w dziale "zabawki" . rama spisuje sie na prawde swietnie i co najwazniejsze jest dosc latwa w wykonaniu. na stronie WWW.STREETRIDE.PRV.PL w dziale "video" sa dwa moja filmiki w tym jeden na tej ramie jak sobie jezdze po schodach - warto zobaczyc, a przekonasz sie jak zajebiscie dziala zawieszenie w tym sprzecie.

poniewaz zdaje sobie sprawe z warunkow finansowych w polsce, projkety cenie neizwykle nisko: projekt tej ramy moge sprzedac za 6000zl do tego 2000zl za projekty czesci wchodzacych w sklad napedu (krzyzaki, koronki, napinacze lanucha, rolki itp)
jesli chcecie, to za 4000 moge dorzucic projekt tylnego dampera.

jesli jestescie zainteresowani to mozemy sie spotkac w warszawie i w towarzystwie mojego wspolnika-sponsora oraz notariusza spisac odpowiednia umowe.

P.S. ********* CIĘ ?
DragMen
Kontakt:

eh
napiszcie to do firmy nie do mnie
DragMen
Kontakt:

i tak wogóle sie dogadam z BIROLEM i tyle
nikt niechce zarobic trudno

zobaczymy kto sie bedzie smiał jak ceny ram bedą stały około 900zł bez dampera :]

i podejzewam ze większosc ludzi miało by wtedy fulla tej firmy a nie innej
z damperem bedzie koszt około 1300zl
no ale niebede Pierd*olił nic na ten temat jak niema nawet projektu ramy
DZIKUS

" tak wogóle sie dogadam z BIROLEM i tyle "

nie sądzę... :D
qamiqadze
Kontakt:

Post autor: qamiqadze »

DZIKUS - tak trzymać. Kiedyś oglądałem Twoją stronke i galerie na pink'u :) Od tamtej pory pluje sobie w brode ,że nie poszedłem na mechaniczny tylko na budownictwo :/ Chyle czółka :] ciekawe czy się myle ,że nie jesteś jakimś kujonem tylko kolesiem który wie o co w tym wszystkim chodzi :) Podziwiam i życze własnej CNC :) Pozdroooo

P.S. Ten koles DragMen szuka frajera. Kto zna cad'a wie o co chodzi ;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=249628
allied

Post autor: allied »

[quote="DragMen"]
zobaczymy kto sie bedzie smiał jak ceny ram bedą stały około 900zł bez dampera :][/quote]
Jestes smieszny koles, nie dosc ze szukasz glupka, ktory by ci zaprojektowal zajeeebista rame za nic to jeszcze zakladasz ze rama bedzie kosztowala iles tam zl a nawet nie wiesz jak bedzie wygladac wiec jak mozesz ocenic jej wartosc. A poza tym mysle, ze jestes jakims dziecinnym niedojebem
rzycje rzycje jest now-elo
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Ludzie tenkoles ma kilkanascie lat :) lol chcialem od niego kupic blacka to w ogole sie nie odzwya i zeby mu wplacicl bo amor miodzio i mi go wysle....

firma co dopiero powstanie ???? buhahahaha no to jet dobre,,,

rama za 900 zl ???? zalosne....i pewnei ze stali bedzie 5 kg zywej wagi nie no dobry jestes....

masz bunan wyobreaznie ze wystarczy zrobic projekt i juz mozn aramy robic...czlowieku zejdz na ziemie...
www.mm-foto.pl
DragMen
Kontakt:

dobra dobra
[b]wookie85[/b] według ciebie FULL do dh ile ma wazyc ? ? ?
2.5 kilo z damperem ???
nie no spoko

załosni jestescie
ktos cos komus ma pomóc to nie, nie to nie
chciałem tylko projekt za który bym zapłacił ( nie ja a firma )
trudo
niebedzie taniej firmy
TYLE
KONIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DragMen
Kontakt:

wescie sie sami zrobcie ramy tak wielce chcecie zarabiac jakies tnie fulle miec a tu HOJ

poj*enbi jestescie
DZIKUS

ej no dfragmen, przeciez ja ci konkrtenie napisalem ile i za co sobie rzycze :)
jak na razie brak odezwu zarowno ze strony twojej jak i tej tajemniczej "firmy"

poza tym wczesniej napisales cos takiego:
"eh napiszcie to do firmy nie do mnie"

w takim razie podaj nam jakies namiary tej firmy, adres, telefon no i oczywiscie NIP zeby sie upewnicz czy ta "firma" rzeczywicie istnieje (chyba tylko glupek moze tak pomyslec, ale dobra, mzoe sie myle...)

tak wiec daj mi prosze konkretna odpowied, an moja oferte ktora ci wyzej przedstawilem

pozdrawiam sie serdecznie glupi gowniarzu :)
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Coś jeszcze ps. to zajebiście, a kto będzie się śmiał jak ramy "będą" za 900 to chyba my. Ty masz coś wspólneg z tą "firmą"??? A nawet za "tylko" 750 zrobić z 5 projektów ram to ja raczej bym ludzi nie szukał tylko sam bym po nocach nie spał, żeby to zrobić i otrzymać kase.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

No wlasnie moze dasz namiar na ta firme ????? Jakis dowod na jej istnienie ???

pewnei nie masz nic...

Ech czlowieku 5kg to duzo a ja nie powiedzialem ze ma wazyc 2,5 kg , chyba czytac nie umiesz albo czytasz miedzy wierszami....a spawanie fulla z alu to jzu wyzsza skzola jazdy ....

co do stwierdzenia " wszyscy jestescie poje bani " to tak jak z tym kiepskim dowicpe ze koles jedzie samochodze i slyszy w radiu ze jakis wariat jedzei pod prad....a on na to ze tu sa setki wariatow....domysl sie o co mi chodzi...
www.mm-foto.pl
Zablokowany