Piasta 135x12mm do horneta
Piasta 135x12mm do horneta
Witam,
Mam w planie kupić ramę Dartmoor hornet x4 16" lecz tam wystepuje piasta 132x12mm której ceny nowe są dość wysokie, a ja chce narazie złożyć rower w wersji "ekonomicznej" byle coś pojezdzić.Moje pytanie czy idzie kupić (najlepiej całe koła) używki? Czy ta piasta to jakiś problem potem?
I kolejne czy do tej razmy podchodzą standardowe amory czy też coś "innego"?
Jeszcze jedna kwestia: jaki support podchodzi do tej ramy?
Mam w planie kupić ramę Dartmoor hornet x4 16" lecz tam wystepuje piasta 132x12mm której ceny nowe są dość wysokie, a ja chce narazie złożyć rower w wersji "ekonomicznej" byle coś pojezdzić.Moje pytanie czy idzie kupić (najlepiej całe koła) używki? Czy ta piasta to jakiś problem potem?
I kolejne czy do tej razmy podchodzą standardowe amory czy też coś "innego"?
Jeszcze jedna kwestia: jaki support podchodzi do tej ramy?
-
- Kontakt:
Tak jak MUSZEL napisał, ten hornet ma główke Tapered, czyli nie wsadzisz do niego tylko amortyzatora ze sterówką 1.5" ale tak to z odpowiednimi sterami wsadzisz i tapered i 1.1/8, co do koła, używane idzie dostać dobre koło za nie wygórowaną cene więc nie ma sie czego bac, a co do suportu to z tego co pamiętam jest tam 73mm
Sorry, jestem zielony jak trawa na wiosnę w tym temacie, okazało się że kupiłem nawet ramę hornet a nie hornet X4 (różnią się napisem na tylnym trójkącie?). Na stronę dartmoor patrzyłem ale nie mam pojęcie czy każdy support podchodzi ani jakie są rodzaje a nie chce kupić złych części. Widzę w specyfikacji, że do zwykłego horneta podchodzi amor nawet do 170mm...
Stery mam Dartmoor Blink taper więc mam wybór czy 1.5" czy 1.1/8" tak?
Stery mam Dartmoor Blink taper więc mam wybór czy 1.5" czy 1.1/8" tak?
-
- Kontakt: