Witam
w najbliższym czasie mam zamiar kupić pierwszego fulla do 4000zł.
Rower chciałbym używać głównie do DH lecz nie może być ciężki ponieważ ważę nieco ponad 50 kg wzrost 178 cm. znalazłem te dwa rowery co podałem w temacie, a pytanie brzmi: Który z tych rowerów będzie dla mnie lepszy? Z góry dzięki za odpowiedz, i sorry jeśli coś źle napisałem albo zły dział
A to tak trudno wpisać w wyszukiwarkę frazy ' Voltage FR 30 2012' i 'Soda FR 2 2012'? Ja tam problemów żadnych nie miałem.
Ogólnie rzecz biorąc bardzo podobny osprzęt, takie same systemy zawieszenia (jednozawiasy z belką pośredniczącą - tzw. 'faux bar') i rowery o podobnym zastosowaniu. Jednak jeśli masz 178cm kierowałbym się ku Sodzie - wyższa podsiodłówka będzie moim skromnym zdaniem bardziej pasowała (w każdym razie mi bardziej podeszła, chyba 7cm różnicy we wzroście to nie jakoś wybitnie dużo...).
W sumie miałam przyjemność z ns sodą i voltage, i z tych dwóch bardziej do opanowania była soda, no a voltage to "ciężka" sprawa. Po co szarpać się od razu na jakąś ostrzejszą bestie jak ma to być pierwszy full, na sodzie łatwiej i przyjemniej można wyczuć temat..wdg mnie. Ale z drugiej strony ja jestem mała to rozkład siły możemy mieć inny xd
Znawczyni ze mnie zerowa, ale swoje odczucia chyba mogę napisać :d