Problem z tylnym hamulcem Shimano Zee

artek89
Kontakt:

Problem z tylnym hamulcem Shimano Zee

Post autor: artek89 »

Witam,
Tydzień temu przyjechał do mnie nowy rower. Złożyłem go i sprawdziłem czy wszystko gra. Nawet nie wiem kiedy ale zauważyłem, że coś jest nie tak z tylnym hamulcem Shimano Zee. Hamuje aczkolwiek piszczy i siła hamowania jest inna niż z przodu gdzie również mam Zee.
Przód reaguje na każde nawet małe przyciśnięcie klamki natomiast tył lekko tak jakby się ślizgał, no chyba że mocno i gwałtownie nacisnę klamkę to wtedy jest okej. We poprzednim weekendzie bylem na Żar i myslalem ze wystarczy przepalić klocki ale dalej jest ten problem. A... no i nic sie na nie go nie wylało.
Czy ktoś może jakoś pomóc lub doradzić?
dzięki!
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

a klamka nie zapada się głębiej niż do tej pory? bo to wygląda tak jakbyś zalał płynem hamulcowym klocki...
artek89
Kontakt:

Post autor: artek89 »

Sprawdziłem i jakoś nie wyczuwam różnicy. Nie wiem co z tym zrobić.
chalichali
Kontakt:

Post autor: chalichali »

Cześć
miałem podobny problem w nowych ZEE przelałem hamulec dla zasady trochę pomogło, ale zdecydowanie polecam wymienić klocki na żywiczne wtedy nic nam nie gra i hamulec jak nie jest rozgrzany już nam hamuje, polecam.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Odpowietrzyć.
Miodożer.
ODPOWIEDZ