Drobne pytania rowerowe
Drobne pytania rowerowe
Wolna dyskusja użytkowników zamieniła się w serię pytań. Jeśli masz drobne pytanie, niezasługujące na osobny temat, zadaj je tutaj.
Tak, patrzę na ciebie, Nieznajomy1596
Tak, patrzę na ciebie, Nieznajomy1596
-
- Kontakt:
Re: Odp: Drobne pytania rowerowe
Jak wyciszyć stukającą sprężynę w 66, bo nasunąłem już rurkę termokurczliwą na spiralę sprężyny i nic. Dałem podkładkę,bo może się ugniotła i trochę pomogło, ale najgorsze jest to, że jak amor odbija do końca to wtedy sprężyna stuka i to głośno. Ma ktoś pomysł?:?:
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
-
- Kontakt:
Tłumienie mam odkręcone na full i nie mam możliwości się nim pobawić, bo mam urwany trzpień tłumika powrotu i nie mogę tym kręcić, bo nie mam za co chwycić. Wiecie jak to naprawić bez kupowania nowego tłumika?
-
- Kontakt:
Taa...i jeszcze ku*wa wruszka zębuszka przyjdzie do mnie i da mi nowego marcoka za zgnitego zęba
Pytam się poważnie!
Pytam się poważnie!
Jeżeli nie radzisz sobie z lokalizowaniem i kasowaniem luzów oraz skrzypieniem, to proszę nie zabieraj się za naprawę tłumików bo zrobisz więcej szkody niż pożytku.
Edit. Ja też mam pytanie. Suport Race Face X-type DH będzie pasował do Shimano Hollowtech II? Konkretnie chodzi mi o korby SLX.
Edit. Ja też mam pytanie. Suport Race Face X-type DH będzie pasował do Shimano Hollowtech II? Konkretnie chodzi mi o korby SLX.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Nieznajomy, a sprężynę końca powrotu masz na swoim miejscu? Top out spring się to zwie i tu na fotce masz taką małą czarną na tłumiku:

Ona odpowiada za to by właśnie nie bylo stuknięcia przy całkowitym odbiciu amora. Nie wiem jak to dokładnie u Ciebie wygląda ale KAŻDY amortyzator MUSI taką mieć bo inaczej z definicji będzie stukał.

Ona odpowiada za to by właśnie nie bylo stuknięcia przy całkowitym odbiciu amora. Nie wiem jak to dokładnie u Ciebie wygląda ale KAŻDY amortyzator MUSI taką mieć bo inaczej z definicji będzie stukał.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
Re: Drobne pytania rowerowe
Nie wiem, bo tłumika nie umiem wyciągnąć, ale to już i tak nie ma znaczenia, bo amor mnie przerósł i go sprzedaję[FACE WITH OPEN MOUTH]
Na pewno ja ma bo tłumik jest nierozbieralny. Sęk w tym że jak ma zerowe tłumienie to tą spreżynkę po prostu słychać. Na dodatek przy "podrywaniu" roweru do góry lagi strasznie szarpią w dół, więc jazda bez tłumienia powrotu nie jest ani przyjemna ani bezpieczna.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Na szybko:
Rama z glowka 34 mm
Dolna miska wypada z ramy (jest luzna). Obecnie na puszce z piwa a sa jakies inne sposoby? Rama ma jeździć do konca lipca/poczatka sierpnia
Rama z glowka 34 mm
Dolna miska wypada z ramy (jest luzna). Obecnie na puszce z piwa a sa jakies inne sposoby? Rama ma jeździć do konca lipca/poczatka sierpnia
-
- Kontakt:
A ja znów potrzebuję mocny klej by pokryć siodełko nowym materiałem. Znacie jakiś bardzo mocny i w jakiej cenie oraz gdzie by go można kupić?
Siodełko jest carbonowe.