Summum a napinacz

Rajder
Kontakt:

Summum a napinacz

Post autor: Rajder »

Cześć

Próbowałem ustawić napinacz w moim Summumie. Napinacz to Octane One. Jedyny sposób jakim mi się udało to 3 podładki 4mm pod każdą śrubę ISCG, żeby odsunąć napinacz od ramy i dwie podkładki na support po stronie korby. Moje pytanie brzmi czy można dać dwie podkładki na supporcie ?? W instrukcji Hollowtecha jest pokazane, że przy 73mm powinno się dać jedną po stronie korby.

Pozdr
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

przy 2 podkładkach możesz mieć problem z poprawnym skręceniem korby, nie jestem pewien czy plastikowy bolec z lewego ramienia wejdzie wtedy w otwór w osi. Był już kiedyś temat o napinaczu w Summumie, coś dziwna ta rama w tych okolicach. Powinni tam dać oś 83...

Edit:
znalazłem ten temat, poczytaj, może w czymś pomoże:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... m+napinacz
Rajder
Kontakt:

Post autor: Rajder »

Dzięki już ogarnąłem. Może komuś się w przyszłości przyda więc napiszę jak to zrobiłem. Jedna podkładka na supporcie, czyli tak jak powinno być. 7mm podkładka na każdej śrubie ISCG, zębatka po zewnętrznej stronie korby plus po jednej 1,5mm podkładce po rolką i prowadnicą. Musiałem też spiłować trzpienie w korbie po wewnętrznej stronie. Teraz nic nie wadzi o ramę i linia łańcucha jest ok. Generalnie niepojęte dla mnie dlaczego dali 73mm support.
ODPOWIEDZ