Śrubki do dampera (Dirtbag)

jajokso
Kontakt:

Śrubki do dampera (Dirtbag)

Post autor: jajokso »

Witam, miałem pecha ostatnio i pękły mi śruby trzymające damper na dole, i teraz pytanie gdzie moge dostać takie coś ? i w jakiej cenie.
Wygląda to tak: http://www.pinkbike.com/photo/10767802/.
Jedna śruba wchodzi w drugą, taka pierdoła ale w zwykłym sklepie ze śrubkami nie mają czegoś takiego
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
jajokso
Kontakt:

taki sam motyw tylko chyba inne wymiary, musiałbym pomierzyć a nie mam roweru w pokoju. ale śrubka która się wkręca do drugiej jest dłuższa
jajokso
Kontakt:

długość 34mm sie zgadza, tylko nie wiem czy grubość jest odpowiednia bo nie znam się na śrubkach xd ktoś wie czy bedzie to pasować ?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

średnica? Generalnie zazwyczaj jest ta sama, 8mm. Czasem jest 6, czasem 10, ale to rzadkie przypadki. Jak się zgadza długość to możesz śmiało brać
jajokso
Kontakt:

do dzisiaj borykam się z problemem dotyczącym tego miejsca w moim rowerze, dorobiłem śrubkę, złamała się, kupiłem teraz tą z rowerowy.com, siedzi działa, ale luz jest dalej, minimalny ale jest, widać go jak rusza się łeb od śruby z dampera od strony napędu, z drugiej strony luzu nie ma, i teraz pytanie jak go zlikwidować, pierwszy patent polgał na nawinięciu kawałka puszki po piwie wokół śruby, luzu nie było ale śruba pękła, a jakbym na koniec śruby nawinął kawałek drucika i dokręcił śrube? bo może gniazdo na śrube w ramie się wyrobiło i przez to jest luz.
Myśle o kupnie innej ramy ale nie mam pomysłu a dirtbag w sumie jest dobry
ODPOWIEDZ