Jaki amor do elektryka - dwupółka
Jaki amor do elektryka - dwupółka
Ponieważ nie znam się na osprzęcie rowerowym zwracam się do Was z prośbą o radę w wyborze amortyzatora do roweru elektrycznego. Domyślam się że wielu z was nie akceptuje tego typu rozwiązań, ale proszę powstrzymać się od komentarzy, liczę na rzeczową pomoc.
Potrzebuję przedni amortyzator do ciężkiego elektryka (około 35kg wagi), jest to rower al'a Stealth Bomber. Ma być pancerny, waga dla mnie nie ma znaczenia, dwu-pułkowy, skok 170-200mm, ma dobrze wybierać nierówności. Zależy mi na małej awaryjności, żebym nie musiał w nim co chwilę grzebać. Jestem w stanie na nowy przeznaczyć około 2tys, na używany mniej. Z tego co czytałem dobrą opinią cieszy się Marzocchi 888, ale ze względu na moja nieznajomość tematu, trudno mi wybrać coś sensownego z używek.
Doradźcie coś!!! Jakie modele wchodziły by w rachubę? A może gdzieś zagranicą taniej można kupić?
Potrzebuję przedni amortyzator do ciężkiego elektryka (około 35kg wagi), jest to rower al'a Stealth Bomber. Ma być pancerny, waga dla mnie nie ma znaczenia, dwu-pułkowy, skok 170-200mm, ma dobrze wybierać nierówności. Zależy mi na małej awaryjności, żebym nie musiał w nim co chwilę grzebać. Jestem w stanie na nowy przeznaczyć około 2tys, na używany mniej. Z tego co czytałem dobrą opinią cieszy się Marzocchi 888, ale ze względu na moja nieznajomość tematu, trudno mi wybrać coś sensownego z używek.
Doradźcie coś!!! Jakie modele wchodziły by w rachubę? A może gdzieś zagranicą taniej można kupić?
-
- Kontakt:
380 nie kupisz za 2000zł. Poza tym nie wiem czy potrzebny Ci taki sprzęt... Wydaje mi się, że jeśli kupisz 888 RC 200mm w dobrym stanie, dobierzesz sprężyny to będzie taniej, prościej i w moim odczuciu lepiej.
Oooo dobra kupisz za 2100zł
http://allegro.pl/marzocchi-380-cr-2015 ... 28035.html
Oooo dobra kupisz za 2100zł
http://allegro.pl/marzocchi-380-cr-2015 ... 28035.html
Re:
nie nie nie...!gulipin pisze:Jest na allegro jeden, z opisu i zdjęć wynia że w dobrym stanie. Z tego co rozmawiałem ze sprzedającym, to będzie ponad 1200zł. Warto? Trochę sporo ja za 12 letni amor.
Odpuść. To Monster T2, wersja OEM-owa, posiada tłumiki ssv (najgorsze z oferty Marzocchi) zamiast w pełni rozbieralne HSCV (najlepsze tłumiki Marzocchi), z tego tytułu nie ma żadnej regulacji. Lipa. Napisałem gościowi by zmienił opis aukcji, bo pisze że ma tam HSCV, zagroziłem też, że jak tego nie zrobi, to dam sprawę do allegro.
Krótko mówiąc - ten amor jest wart max 600-700 zł.
Monster (prawdziwy) w bardzo ładnym stanie jest wart te 1200 zł (ten w ładnym jest, ale nie jest prawdziwym Monsterem).