Pytanie dot. kół i rozstawu

damcio0812
Kontakt:

Pytanie dot. kół i rozstawu

Post autor: damcio0812 »

Witam, ponieważ jestem tu nowy na początku witam gorąco wszystkich użytkowników! :) Mój problem brzmi następująco; zamierzam kupić nowe koła do swojego roweru jednak ciężko jest znaleźć na rozstaw do tyłu 135x12mm. Mam pytanie czy jest możliwość zamontowania koła na rozstaw 135x10mm poprzez jakieś 'przejściówki' bądź adaptery? Pytam ponieważ znalazłem bardzo dobrą oferte kół na ośkę 10mm i chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe. Z góry pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź! :)
Dodam jeszcze ,że chodzi o piasty DT Swiss
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Z 12 na 10 mozna kupic oski redukcyjne. W druga strone nie ma juz tak latwo niestety. Wszystko zalezy jeszcze od konstrukcji piasty. Moze byc tak, ze wystarczy dotoczyc inne tulejki redukcyjne
Miodożer.
damcio0812
Kontakt:

Post autor: damcio0812 »

Ta piasta do dt swiss 440 fr. Jednak zanim kupie wolałbym mieć pewność na 100% czy wystarczą te tulejki czy może coś innego,bo nie chce mieć takiej sytuacji ,ze kupię koła a później okaże się ,że nie da się z tym nic zrobić i będe musiał je sprzedać :/
ODPOWIEDZ