[Muszel] NS Soda FR 2013 + RS Lyrik RC2DH SA 2013
Można, można.
Po ostatniej wizycie u mnie teraz masz dylemat. Nie dość że masz już porównanie hamulców z moimi Hope Enduro 4 to jeszcze sneakerheadg porównał swoje Tech 3 E4 z Mono 6 na korzyść szóstek. A sam przyznałeś że moje hamują porównywalnie do nowych modeli.
Przypuszczam że przepaścią pomiędzy Twoimi a moimi Hope to waga i wygląd i ew. ilość regulacji.
Po ostatniej wizycie u mnie teraz masz dylemat. Nie dość że masz już porównanie hamulców z moimi Hope Enduro 4 to jeszcze sneakerheadg porównał swoje Tech 3 E4 z Mono 6 na korzyść szóstek. A sam przyznałeś że moje hamują porównywalnie do nowych modeli.
Przypuszczam że przepaścią pomiędzy Twoimi a moimi Hope to waga i wygląd i ew. ilość regulacji.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Re:
Tech 3 E4 mi się marzą, już miałem nawet ugadany rabat 14% w pewnym sklepie, ale... jak popatrzylem na swoje konto, które skutecznie w tym półroczu niszczy moja uczelnia, to narazie odpuszczePuncu pisze:Można, można.

Narazie plany są inne. Chińczyk coś powalił zamówienie i muszę na nowo zamówić siodlo. Będę się również rozglądał za tanim myk-mykiem, bo wczoraj testowalem w jeździe RS Reverb - i po prostu chce to mieć. Na przyszły sezon pewnie będę próbował ulepszyć napęd (może 10tka, może lepsza korba), ale to zależy jak w tym sezonie będzie się jeździło. Ostatnio coraz więcej "podjezdzam" i już czuje że 34x34 może być mało (tzn. za ciężko)

Re:
a dlaczego miałoby nie być całe?Vinrael pisze:Siodełko jeszcze całe?

Re:
ani ciężkie dh/fr ani po bułki. Jest to mój jedyny w miarę "uniwersalny" rower. Czasem jeżdżę na nim po lokalnych traskach fr, a czasem wsiadam i robię 40-50 km łącznie z podjazdami (trochę mi brakuje lżejszych przełożeń). Czasem w górach bikepark, aczkolwiek w tym roku może będę na zawodach enduroToKo pisze:siodło wygląda dobrze, lecz widziałem na własne oczy jak się łamie - powiedz mi kolego, w czym jeździsz ? jakieś ciężkie FR/DH ? czy raczej po bułki?

A o siodle słyszałem. Aczkolwiek to jest troszkę inne i może nie popęka. A ważę tylko niecałe 70 kg. A jak pęknie... to tylko niecałe 30 zł (7 dolców)

-
- Kontakt:
Re:
aktualne zdjęcia roweru są w pierwszym pościeToKo pisze:MUSZEL
Ile dałeś za tą sztycę ? bo.. też coś takiego chciałbym sobie sprawić... i od razu wrzuć aktualną fotkę swojej kozy

też masz to musi być wygodnesantaradix71 pisze:...ładny i dopracowany projekt.Co do siodła to wygodne...

-
- Kontakt:
ja mam 178 cm i śmiem twierdzić, że jest idealna do uniwersalnej jazdy (jazda w siodle, hopy, wszelakie połączenia), Lka jest rozmiaru innej przeciętnej Mki. Tyle że wróć uwagę, że ja mam 2013 rocznik, a nowsze modele ciut się różnią (2014 jest krótszy ze względu na bardziej pionową podsiodłówkę, 2015 pod 650b chyba wydłużyli ale nie pamiętam). Na Twój wzrost rower będzie krótki, aczkolwiek niektórzy to lubią.
-
- Kontakt:
Re: [Muszel] NS Soda FR 2013 + RS Lyrik RC2DH SA 2013
Czesc Kolego,
właśnie jestem po montażu mojej sztycy (100 mm mi w zupełności wystarczyło
)
Mam jednak problem się okazało - manetka, która była załaczona do zestawu to plastik w 100%... mocowanie do kiery pękło podczas skręcania - ma może ktoś jakiś pomysł na stosowny zamiennik do zwalniania blokady siodła?
dzięki
zdjęcie w załaczniku mojej kozy 
właśnie jestem po montażu mojej sztycy (100 mm mi w zupełności wystarczyło

Mam jednak problem się okazało - manetka, która była załaczona do zestawu to plastik w 100%... mocowanie do kiery pękło podczas skręcania - ma może ktoś jakiś pomysł na stosowny zamiennik do zwalniania blokady siodła?
dzięki