Cześć. Wybieram się w ten rejon na wakacje z rodziną na początku sierpnia, na około 2 tygodnie i zastanawiam się gdzie lepiej będzie wynająć miejscówkę, biorąc pod uwagę poniższe kryteria:
- jadę z dziećmi, więc poza bike parkiem musi być basen i jakieś inne atrakcje (np. coś jak mini bike park w Leo, jest w Saalbach?, korty tenisowe, skate park...),
- Gdzie będzie spokojniej, tzn. mniej imprez, tłumów, etc.
- Nie jestem pro, więc nie muszę mieć pięciometrowych dropów.
Trasy obu miejscówek generalnie przejrzałem w necie i na filmach z helmet camów i na razie bardziej skłaniam się jakoś bardziej ku Saalbach Hinterglemm.
Dzięki za wszelkie sugestie.
P.S. zabieram zjazdówkę ze sobą, więc wypożyczalnie nie są konieczne, choć z drugiej strony miło byłoby coś potestować.
Saalbach czy Leogang w sierpniu?
Saalbach czy Leogang w sierpniu?
Shut up and ride...
Jeżeli chodzi o poziom tras to Leo wydaje mi się lepsze.
Natomiast patrząc przez pryzmat miejscowości to chyba Saalbach będzie fajniejsze.
W Leo praktycznie nic się nie dzieje, to jest mała miejscowość, Saalbach wydawało mi się
trochę bardziej "turystyczne" więcej knajpek, jakiś deptak itp.. W okolicach Saalbach jest też fajne jeziorko gdzie można miło spędzić popołudnie po rowerze.
Byliśmy w Leo 2 razy zawsze na jeden dzień jechaliśmy do Saalbach. 2 lata temu
porobili tam kilka nowych opcji i rowerowo też jest ok, ale chyba jednak Leo lepsze
Natomiast patrząc przez pryzmat miejscowości to chyba Saalbach będzie fajniejsze.
W Leo praktycznie nic się nie dzieje, to jest mała miejscowość, Saalbach wydawało mi się
trochę bardziej "turystyczne" więcej knajpek, jakiś deptak itp.. W okolicach Saalbach jest też fajne jeziorko gdzie można miło spędzić popołudnie po rowerze.
Byliśmy w Leo 2 razy zawsze na jeden dzień jechaliśmy do Saalbach. 2 lata temu
porobili tam kilka nowych opcji i rowerowo też jest ok, ale chyba jednak Leo lepsze

http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
-
- Kontakt:
Re: Saalbach czy Leogang w sierpniu?
Jeśli temat aktualny .
Mieszkam w Austrii, jeśli chodzi o Saalbach to jest tam też fajny park linowy nie tylko dla dzieciaków, idzie na prawdę fajnie wypocząć. A co do tras się nie wypowiem bo nadal jeżdżę rowerem rekreacyjnie. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Mieszkam w Austrii, jeśli chodzi o Saalbach to jest tam też fajny park linowy nie tylko dla dzieciaków, idzie na prawdę fajnie wypocząć. A co do tras się nie wypowiem bo nadal jeżdżę rowerem rekreacyjnie. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Możesz rozważyc jeszcze Schladming i bike park Planai. Miejscowka podobna do Saalbach, ale lepszy park. Dzieciaki mają co robić, są baseny, park linowy itp. A do Leogangu masz 90km więc dla odmiany możesz wyskoczyć co któryś dzień. Sam planuje tam wypad w sierpniu z rodziną i ze względu na dodatkowe atrakcje wybór padł na Schladming. Rowerowo to nawet PROsi mówią że lepsze DH niż w Leo... chociaż dzisiejsza poprawiona trasa była mega