Przechowywanie roweru :D

Zalas
Kontakt:

Przechowywanie roweru :D

Post autor: Zalas »

Witam, Cześć i Czołem :)
Napotkałem mały problem z którym da się żyć ale nie wygodnie :P
Mianowicie wynajmuję pokój w jednym z większych i piękniejszych miast Polski a w tym pokoju oprócz mnie mieszkają 2-3 rowery. I nie jest ciasno ale problemem jest to, że żeby wyciągnąć jeden użeram się ze wszystkimi i ze stołem w gratisie xd
Moje pytanie brzmi:
Czy macie jakiś ciekawy sposób na wygodne przechowywanie rowerka?
Chciałem aby jeden wylądował na ścianie ale wiercenie raczej odpada więc szukam innego sposobu. No chyba że jest sposób aby zamontować wieszak nie uszkadzając ściany (wątpię).
Dodam jeszcze, że nie mam dostępu do piwnicy (i tak bym tam roweru nie trzymał), balkonu (no nie no kurde jak tak można pupilka na mrozie zostawić), strychu (to co piwnica) itp itd.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
pdmobil
Kontakt:

Post autor: pdmobil »

Sa specjlane haki na kolo i rower stoi tak jakby na scianie ;) wywiercisz 4 dziury i bedzie ok. A jezeli ktos sie pluje ze robisz dziury to jak bedziesz sie wyprowadzal zaszpachlujesz gipsem albo dasz w dziury akryl i nikt nic nie bedzie wiedzial.
Zalas
Kontakt:

no niby tak. ale musiał bym wiercić jak właściciela nie będzie bo jest pokój obok... Chodź bardziej był bym skłonny do opcji że jeden stoi pod ścianą a drugi na niej wisi idealnie nad tym co stoi w takiej samej pozycji... ale ta opcja też słabo :/
macio092
Kontakt:

Re: Przechowywanie roweru :D

Post autor: macio092 »

Kiedyś w telewizji leciała reklama o kleju na wieszaki, lampy itp. Ciekawe, czy utrzymał by rower.
Mam na myśli że jakiś wieszak przyklejasz do ściany i na to rower [emoji6]
Zalas
Kontakt:

Macio092 serio? myślałem, że rower mam se przykleić xd ale tak serio to chyba łatwiej było by załatać dziurę niż zdrapać ten klej nie uszkadzając ściany...
A odnośnie utrzymania to podejrzewam że jakiś rower do 15kg utrzyma ale 20 kilową krowę już nie :P

Edit: I pytanie czy to by trzymało na zawsze a nie że powieszę 2-3 razy a potem w środku nocy mi rower ze ściany jeb**e
macio092
Kontakt:

Post autor: macio092 »

Nie wiem, nie praktykowałem tego[emoji12] to była taka propozycja do sprawdzenia [emoji6]
mochu
Kontakt:

Post autor: mochu »

Witam, jestem tu nowy ale praktykowałem doświadczenie z przyklejeniem montażu pod rower do ściany za pomocą taśmy z firmy 3m, trzyma jak cholera, Adbuster na youtube ma o tym film, lecz kiedy przyjdzie do zerwania owej taśmy ze ściany odpada razem z płatem farby. pozdrawiam.
ODPOWIEDZ