[Dolnośląskie] Trasy na początek

spychu
Kontakt:

[Dolnośląskie] Trasy na początek

Post autor: spychu »

Witam,

Możecie polecić jakieś w miarę proste trasy na dolnym śląsku ew coś po stronie czeskiej? Powoli zaczynam jeździć (na hart tailu) i na pierwszy raz trafiłem na Czarną Górę.. Trasa jak najbardziej fajna ale szybko wyszedł brak umiejętności i dostałem niezły łomot więc tym razem wolałbym zacząć od czegoś łatwiejszego.
W innym poście ktoś polecał Kouty w Czechach ale może jest coś więcej.
Przy okazji, jak oceniacie Dzikowiec dla amatora z ht i jak to się ma do Czarnej Góry, którą już miałem okazję poznać.

Dzięki
Pozdr.
zero100
Kontakt:

Re: [Dolnośląskie] Trasy na początek

Post autor: zero100 »

Dzikowiec trasa "FR" na hardtaila jak najbardziej. Może nawet fajniejsza na hardtaila niż na zjazdówkę :) trasa "DH" też nie jest straszna ale na początek nie polecam. Sprawdz tez Rokietnice w czechach, dość łatwa trasa zjazdowa i fr - bardzo fajna miejscówka.
szaman02
Kontakt:

Post autor: szaman02 »

Górków w okolicach Głogowa, niedaleko toru motokrosowego.
syscrash.one
Kontakt:

Post autor: syscrash.one »

Polecam Dzikowiec FR tak jak pisał kolega zero100.
spychu
Kontakt:

Post autor: spychu »

dzięki za odpowiedzi w takim na razie na pierwszy plan idzie Dzikowiec a później spróbuje Czechy :)
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

A ja polecę Kouty w Czechach (ok. 70 km od Czarnej Góry). Trasy bardzo dobrze przygotowane. Codziennie obsługa schodzi z grabkami po trasach, cały czas powstają nowe. Każda hopa ma objazd, więc dla początkujących spoko, mało luźnych kamieni. Jednym słowem bardzo płynnie zarówno dla mniej doświadczonych jak i prosów.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
Selcouth
Kontakt:

Re: [Dolnośląskie] Trasy na początek

Post autor: Selcouth »

Zapraszam również do Srebrnej Góry. W sobote (11.07) odbedą sie zawody townhill.

Ponadto w Srebrnej Górze znajduje się siec tras dla każego roweru.
Na youtube znajdziecie filmiki, a reszte na stronach
https://www.facebook.com/srebrnagoramtb?ref=ts&fref=ts
strefasudetymtb (w google)
ODPOWIEDZ