Mam dylemat co do ramy DH:
Cane Corso 2008/9 z roco R - 0 zł jeśli kupie rower i przeloze se ramę i sprzedam tamten.
Santa Cruz v10 2007 z wgniotkami i 5th elementem ktorego od razu sprzedam bo mam lepszy damper na 222 do niego. 1200 zł
KTM Aphex 2010 z vividem 1650 zł
jestem amatorem, żaden ze mnie zawodnik. Liczę na cenę, prace zawiechy i wagę(choc wiem ze te ramy to kloce).
Cena jak najtaniej się da może max 1600-1800. Rama ma być długoterminowa żebym nie zmieniał za rok znowu. Obecnie mam Konę Stinky 2007 z ktorej przy obecnym damperze jestem zadowolony, w górach spisała się nieźle itd no ale mam ambicję na lepsze rzeczy i następna rama musi być wyraźnie lepsza.
Co byśta kupili? Który najlepszy do DH w góry?
Rama DH. CC, V10, Aphex
-
- Kontakt:
Ja mam KTM Caliber 38 2010 (to samo co Aphex tylko ma trochę mniejszy skok zawieszenia i nie ma regulowanej główki) i jestem bardzo zadowolony. Rama wygląda na bardzo wytrzymałą co widać po grubości wszystkich rur i główki
Bardzo sztywna, świetna praca, wybiera nawet najmniejsze kamyczki i korzenie, regulowany skok zawieszenia, regulowana długość wahacza (zmienna długość bazy kół regulowana hakami tylnego koła), prowadzenie pancerzy wewnątrz ramy, 2 standardy mocowania napinacza (ISCG 03 i 05), w Aphexie regulowany kąt główki.
Niestety ale poprzez grubość rur rama bez dampera waży 4,7kg ale za to prowadzi się bardzo stabilnie. Rama ta jest też dość wysoka i krótka więc wyższe osoby mogą czasami haczyć kolanami o górną półkę amortyzatora.
Ogólnie bardzo polecam tą ramkę, jest nie do zajechania

Niestety ale poprzez grubość rur rama bez dampera waży 4,7kg ale za to prowadzi się bardzo stabilnie. Rama ta jest też dość wysoka i krótka więc wyższe osoby mogą czasami haczyć kolanami o górną półkę amortyzatora.
Ogólnie bardzo polecam tą ramkę, jest nie do zajechania