Problem z hamulcem hydraulicznym TEKTRO

Cerbik
Kontakt:

Problem z hamulcem hydraulicznym TEKTRO

Post autor: Cerbik »

Witam
Mam hamulce TEKTRO 2P Twin Piston (chyba są to HDC300). Chciałem je odpowietrzyć (zakupiłem je w październiku i przeleżały do tej pory) niestety zauważyłem że w prawej klamce mam wciśnięty tłoczek i nie mogę go wyciągnąć nawet po odkręceniu przewodu i mocnym "dmuchnięciu" od strony przewodu tłoczek nie chce wyjść. Da się go jakoś wybić? Niby jest tam mała dziurka ale nie znam budowy tej klamki i nie chce nic na siłę wybijać. Czy za "dziurką" widoczną po odkręceniu przewodu jest od razu tłoczek czy jeszcze jakaś ścianka?
Da się to jakoś naprawić? Czy raczej klamka do wymiany?

https://drive.google.com/file/d/0Bxq4j- ... sp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0Bxq4j- ... sp=sharing
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Mam takie śmierdzące wrażenie, że kupiłeś je używane, mam rację?
A jeśli tak, i jeśli kupiłeś je tanio, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że ktoś zalał je niewłaściwym olejem i spuchły uszczelki. Dlatego tłoczki są poblokowane. Buba...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Cerbik
Kontakt:

Post autor: Cerbik »

Już kupiłem nowe "używane" za pół darmo Avid Juicy 3. Muszą wystarczyć na początek. szkoda tych hamulców ale może uda się jakoś klamkę załatwić i będę miał zapas :D
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Jeśli ktoś zalał niewłaściwy płyn i faktycznie poszło po uszczelkach, to i w zaciskach spuchły uszczelniacze. Wiec nie tak hop siup :-P .
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
ODPOWIEDZ