Wolna Dyskusja Użytkowników
-
- Kontakt:
Re: Odp: Wolna Dyskusja Użytkowników
No...13 lat to już coś
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Co tam rowerowego dzisiaj się wydarzyło w szerokim świecie?
Ja czekam ciągle na amorka i tylną piastę... Więc zjazdówka leży jak kupka nieszczęścia. W sumie to dokładnie tak bo to tylko rama z osprzętem i kierownicą zrzucone na kupkę
.
Pogodziłem się za to z rowerkiem XC...
Ech... czas wracać zarabiać na rower... Idę robić repliki
.
Ja czekam ciągle na amorka i tylną piastę... Więc zjazdówka leży jak kupka nieszczęścia. W sumie to dokładnie tak bo to tylko rama z osprzętem i kierownicą zrzucone na kupkę

Pogodziłem się za to z rowerkiem XC...
Ech... czas wracać zarabiać na rower... Idę robić repliki

Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Re:
a jaki tam problem jest? Przecież skraca się je jak wszystkie inne. Jaki dokładnie hamulec?pdmobil pisze:A nic, dowiedziałem sie że tylko w PL Harucki skraca przewody w Hope na oplocie stalowym...
Kali też skraca przewody w stalowym oplocie Hope. Ale jaki problem? xD
Ja musze wymyślić jakieś podkładkowanie przedniego zacisku hamulca, bo obecne nie zdało egzaminu :/
A szosa mnie dziś wkur...zdenerwowała bo w piątek kupiłem i zamontowałem nowe dętki a dziś rower stał bez powietrza
Ja musze wymyślić jakieś podkładkowanie przedniego zacisku hamulca, bo obecne nie zdało egzaminu :/
A szosa mnie dziś wkur...zdenerwowała bo w piątek kupiłem i zamontowałem nowe dętki a dziś rower stał bez powietrza

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Co nowego? Linka od przerzutki się rozwarstiwła(zgubiony ten wihajster na końcówce),hamulec się z przodu zapowietrzył, koło tylne straciło powietrze, przerzutka do wyregulowania(A cholerstwo walczy ze mną dosyć mocno) oraz zgubiona śruba od adaptera hebla, po tym jak ją kupiłem godzinę wcześniej, montując przy tym nakładkę przeciw odkręcaniu...
Do dupy z tym, a tylko 15 minut jazdy.
Do dupy z tym, a tylko 15 minut jazdy.
:*
Śruba adaptera z nakładką przeciw odkręcaniu?
Znaczy o podkładkę samokontrującą Ci chodzi?
A nie lepiej zwyczajnego loktajtu dać, albo pomalować gwint i jak wyschnie wkręcić?
Ewentualnie (w asg) smarowało się gwint śruby regulacyjnej silnika lakierem do paznokci i wkręcało zanim wysechł. Znaczy całkiem na mokro. Właśnie po to by się samo od drgań nie wykręcało.
Znaczy o podkładkę samokontrującą Ci chodzi?
A nie lepiej zwyczajnego loktajtu dać, albo pomalować gwint i jak wyschnie wkręcić?
Ewentualnie (w asg) smarowało się gwint śruby regulacyjnej silnika lakierem do paznokci i wkręcało zanim wysechł. Znaczy całkiem na mokro. Właśnie po to by się samo od drgań nie wykręcało.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .