RS domain uszkodzony tłumik MC

Frman
Kontakt:

RS domain uszkodzony tłumik MC

Post autor: Frman »

Witam serdecznie,
zakupiłem RS Domain po kosztach z uszkodzonym tłumikiem kompresji, tzn posiada objechaną nakrętke od regulacji, ciężko się nią kręci, można kręcić w nieskończoność, bez efektów :D

czy podchodzi do domaina tłumik z innego amortyzatora RS motion control? Z boxxera góra wygląda identycznie, ale nie jestem pewny, czy będzie pasować.
Nie chcę kupywać nowego :roll:
pozdrawiam
Yard
Kontakt:

Post autor: Yard »

Wątpię, że od boxxa spasuje. Od boxxa tłumik będzie dłuższy o wiele, przykładowo porównywałem MC z mojego boxxa to mc z pike`a i jest różnica na poziomie 15cm.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Długość to pikuś. Tłumiki są inne wbrew pozorom - w Boxxerze jest inny gwint, trochę krótszy i uszczelka w innym miejscu. Nie spasują.
Frman
Kontakt:

Post autor: Frman »

Dziękuję za odpowiedzi.

Korzystając z chwili wolnego czasu wykręciłem tłumik mc i zlokalizowałem, że opór stawia ta część prętu obrotowego, która znajduje się w obszarze gwintu, czy ten tłumik jest rozbieralny? w sensie czy da sie oddzielić część rógną metalową od dołu?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/910 ... dde43.html
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Z tego co pamiętam, to dało się to rozkręcić, ale głowy nie dam. Złap metalową część (korek) w imadło, albo jakimś kluczem i spróbuj ręką pokręcić tą plastikową częścią - w obie strony, bo może być lewy gwint.
Rak$
Kontakt:

Post autor: Rak$ »

Wiem, że temat stary, ale dla potomności dodam, tam na dole są dwa zatrzsaki, i gdy je wciśniemy to mc się dosłownie otworzy :p
"Moment w którym lecisz ponad wszystkimi problemami"
ODPOWIEDZ