[koła] Mavic deetraks
[koła] Mavic deetraks
Witam, zastanawiam się nad kołami do sztywniaka enduro.
Czy warto zainwestować ~600zl w używane deetraksy z 2009, czy lepiej byłoby złożyć nowe koła: novatec, dt champions i dartmoor raider?
Ważę 60kg, dziękuję
Czy warto zainwestować ~600zl w używane deetraksy z 2009, czy lepiej byłoby złożyć nowe koła: novatec, dt champions i dartmoor raider?
Ważę 60kg, dziękuję
-
- Kontakt:
Miałem kiedyś te deetraksy. Przy moich 70kg i hardtailu, na hopce 4-5m po godzinie jazdy od wyciągnięcia z pudełka zerwałem szprychę. Co prawda później nie było już żadnych problemów, ale jakiś niesmak pozostał. Jeżeli są w dobrym stanie to wydaje mi się, że się opłaca, tymbardziej, że wagowo będzie lepiej niż ten drugi zestaw.
Edit: Nowe deetraksy jak jeszcze były w sklepach kosztowły 1100-1200zł.
Edit: Nowe deetraksy jak jeszcze były w sklepach kosztowły 1100-1200zł.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W zjazdówce mam Deetraksy z 2008 roku. Przód się trzyma bardzo dobrze, ale tył... W piaście pękła mi wewnętrzna ośka, na której zamocowane były łożyska oraz reszta. Nie dorobiłem tego elementu bo żadnej tokarz nie miał takiej "nożynki" by zrobić gwint o takim małym skoku. Obręcz... Łączenie zaczęło mi się rozchodzić, a sama obręćz złapała sporo wgniotów i spłaszczyła mi się w jednym miejscu. Ale podkreślam, że zaliczyła wiele niedolotów, kamieni i korzeniu na zbyt niskim ciśnieniu... Moja waga to 78 kg
Myślę, że do enduro by dały radę, ale pytanie w jakim stanie są te używki które chcesz kupić...
Myślę, że do enduro by dały radę, ale pytanie w jakim stanie są te używki które chcesz kupić...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012