Drobne pytania rowerowe
-
- Kontakt:
Mam takie stery:
-średnica na łożysko w misce: 52mm (dolna i górna)
-średnica tej części miski (od środka), która znajduje się w gnieździe na miskę:43mm
-średnica łożyska (środek) 40mm
rura sterowa:
-średnica (z zewnątrz) górnej części 29mm
dolnej części 30mm
A więc jaki rozmiar sterów brać? (pytałem o to w wolnej dyskusji, ale to pytanie nadaje się bardziej do tego wątku)
-średnica na łożysko w misce: 52mm (dolna i górna)
-średnica tej części miski (od środka), która znajduje się w gnieździe na miskę:43mm
-średnica łożyska (środek) 40mm
rura sterowa:
-średnica (z zewnątrz) górnej części 29mm
dolnej części 30mm
A więc jaki rozmiar sterów brać? (pytałem o to w wolnej dyskusji, ale to pytanie nadaje się bardziej do tego wątku)
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Mierzyłeś to linijką? ;x Pomiary są tak niedokładne że aż nie ma sensu się nimi przejmować.
Wybij stare stery. Zmierz średnicę gniazda na miski. Kup odpowiadające stery.
Z tymi pomiarami... poproś kogoś kto ma jakąkolwiek wiedzę techniczną i potrafi obsługiwać suwmiarkę. Nie wymaga się suwmiarki z dokładnością do setnych czy tysięcznych milimetra, ale nawet najbardziej podstawowe modele mają pomiar z dokładnością do dziesiątych milimetra. Z wybijaniem sterów też lepiej... zgłoś się do kogoś ogarniętego ;x
Wybij stare stery. Zmierz średnicę gniazda na miski. Kup odpowiadające stery.
Z tymi pomiarami... poproś kogoś kto ma jakąkolwiek wiedzę techniczną i potrafi obsługiwać suwmiarkę. Nie wymaga się suwmiarki z dokładnością do setnych czy tysięcznych milimetra, ale nawet najbardziej podstawowe modele mają pomiar z dokładnością do dziesiątych milimetra. Z wybijaniem sterów też lepiej... zgłoś się do kogoś ogarniętego ;x
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja ogarniam suwmiarkę- nie wiem jak Ty, ale się już nie droczcie. Jeżeli np: suwmiarka pokazuje 1cm 7mm i jest w połowie ósmej kreski no to piszę, że jest 1,7cm. Wiem, że od 5 zaokrągla się w górę, no ale... Jutro specjalnie dla Was (żeby Wam udowodnić, że umiem z niej korzystać) rozkręcę jeszcze raz stery i sprawdzę 

UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Czyli nie umiesz korzystać z suwmiarki, właśnie to udowodniłeś.
Chcę Cię uświadomić że z suwmiarki (mówię o takiej typowo najprostszej) możesz odczytywać z dokładnością do JEDNEJ DZIESIĄTEJ milimetra - korzystając ze skali noniusza. Tak też powinieneś zmierzyć, ale sam udowadniasz że nie umiesz. Więc równocześnie możesz mierzyć to linijką, i tak bez znaczenia.
Nie trzeba mieć inżyniera żeby ogarnąć suwmiarkę. Obejrzyj sobie nawet byle jaki film na youtube 'jak korzystać z suwmiarki' a powinno Ci dużo rozjaśnić. Albo poproś może kogoś jakkolwiek technicznie uzdolnionego z rodziny.
Idź do serwisu, nie nadajesz się nawet do pchania karuzli ;p
A tak serio, nie 'droczę' się z Tobą, nie chcę Ci uprzykrzyć życia tylko chcę Ci pomóc i przy okazji nauczyć Cię bardzo przydatnej umiejętności. No, chyba że pójdziesz na politologię, wtedy... Wtedy przydatne umiejętności będą Ci nieprzydatne.
Chcę Cię uświadomić że z suwmiarki (mówię o takiej typowo najprostszej) możesz odczytywać z dokładnością do JEDNEJ DZIESIĄTEJ milimetra - korzystając ze skali noniusza. Tak też powinieneś zmierzyć, ale sam udowadniasz że nie umiesz. Więc równocześnie możesz mierzyć to linijką, i tak bez znaczenia.
Nie trzeba mieć inżyniera żeby ogarnąć suwmiarkę. Obejrzyj sobie nawet byle jaki film na youtube 'jak korzystać z suwmiarki' a powinno Ci dużo rozjaśnić. Albo poproś może kogoś jakkolwiek technicznie uzdolnionego z rodziny.
Idź do serwisu, nie nadajesz się nawet do pchania karuzli ;p
A tak serio, nie 'droczę' się z Tobą, nie chcę Ci uprzykrzyć życia tylko chcę Ci pomóc i przy okazji nauczyć Cię bardzo przydatnej umiejętności. No, chyba że pójdziesz na politologię, wtedy... Wtedy przydatne umiejętności będą Ci nieprzydatne.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Drobne pytania rowerowe
Przy takiej jakości to można strzelać.