[Muszel] NS Soda FR 2013 + RS Lyrik RC2DH SA 2013
Dzięki Ci o Panie za przywrócenie mnie do porządku
co by nie być pseudo spamerem sam sobie odpowiem na zadane pytanie:
Gdyby się komuś kiedyś niechcący złamała/połamała/uszkodziła manetka zwalniająca blokadę regulacji ów sztycy.. oto rozwiązanie:
http://activia.sgl.pl/cena/czesci-zamie ... -xc-pro/60
Aaa i nie za ma co

Gdyby się komuś kiedyś niechcący złamała/połamała/uszkodziła manetka zwalniająca blokadę regulacji ów sztycy.. oto rozwiązanie:
http://activia.sgl.pl/cena/czesci-zamie ... -xc-pro/60
Aaa i nie za ma co

Re:
Rozumiem, dzięki za odpowiedź.MUSZEL pisze:Hej. Nigdy nie czułem potrzeby jazdy na większym skoku, jeżdżę na mniejszym czyli 152 mm.
Muszel - może będziesz wiedział,
Zastanawiam się, czemu propozycje ustawień przez producenta są takie:
- krótszy skok (przy krótkim i długim rozstawie osi)
- długi skok (tylko przy dłuższym rozstawie osi)
dlaczego nikt nie wspomina o długim skoku przy krótszym rozstawie osi ? Może Ty mnie oświecisz... (zakładam, że koło nie trzepie o rurę podsiodłową - no chyba, że jest inaczej?)
Zapytałem - bo mnie najszło...
dzięki za info.
dlaczego nikt nie wspomina o długim skoku przy krótszym rozstawie osi ? Może Ty mnie oświecisz... (zakładam, że koło nie trzepie o rurę podsiodłową - no chyba, że jest inaczej?)
dzięki za info.
Re:
no właśnie w tym rzecz...ToKo pisze:Muszel - może będziesz wiedział,
dzięki za info.

Suma sumarum... 432 to całkiem przeciętna długość wahacza i chwała za to, że NS umożliwił skrócenie dla mniejszego skoku (bo bardzo lubie te długość).
Tak apropo mojej Sody... Przymierzam się do kasety XT 8000 11-42, przerzutki i manetki Shimano XTR 9000 i RS Pike RCT3 160 SA 27,5

Re:
raczej tak, mocno uniwersalnie. Teraz najmniej ma 34 x 34 i w górach przy parugodzinnym podjeździe (żeby potem zjechaćToKo pisze:ja mam 11-26t 11x, a z przodu 22t.
W przełożenie bardzie Ęduro celujesz widzę ?

Ehh, dawno mnie nie było na tym forum, ostatnio tylko sporadycznie 
Co nowego... Na nowy sezon drobne tylko zmiany. Przycisnęły finanse i nowa zimowa pasja
miał być jeszcze Pike, ale widocznie nie było mi dane, będzie dopiero razem z ramą i kolami 27,5"... kiedyś. Może za rok. A tymczasem doszły Shimano XTR M9000 GS przerzutka tył, XTR M9000 manetka, XT M8000 11-42 kaseta, XT/Ultegra HG700 łańcuch, zębatka HCC 34 -> 32 i zacisk sztycy Hope bolt.

Ogólne wrażenia? Raczej pozytywne. Zdziwił mnie stosunkowo duży luz na niektórych połączeniach w XTR, w Zee po roku używania były znacznie mniejsze, ale ponoć to norma, kumpel w XT ma tak samo. Jestem tylko niemiło zniesmaczony łańcuchem... jest przepaskudny :P miał być niklowany na zewnętrznych ogniwach, ale w porównaniu do rocznego Connexa 10s8 jest okropny, na zdjęciach ładnie błyszczy, a tu takie coś :P no ale chyba łańcuchy Sh tak po prostu mają.

Co nowego... Na nowy sezon drobne tylko zmiany. Przycisnęły finanse i nowa zimowa pasja

Ogólne wrażenia? Raczej pozytywne. Zdziwił mnie stosunkowo duży luz na niektórych połączeniach w XTR, w Zee po roku używania były znacznie mniejsze, ale ponoć to norma, kumpel w XT ma tak samo. Jestem tylko niemiło zniesmaczony łańcuchem... jest przepaskudny :P miał być niklowany na zewnętrznych ogniwach, ale w porównaniu do rocznego Connexa 10s8 jest okropny, na zdjęciach ładnie błyszczy, a tu takie coś :P no ale chyba łańcuchy Sh tak po prostu mają.
Re: [Muszel] NS Soda FR 2013 + RS Lyrik RC2DH SA 2013
Na bogato
? Waga na ralphach?
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Re:
Są 2 powody - od dawna jestem niezadowolony z pracy napędu, przez zabawę z leczeniem Srama i Sh. Chce zobaczyć jak to wszystko powinno działaćVinrael pisze:Przednia zębatka taka biżuteria a łańcuch taki trochę... marketowy ;p Muszel - ze względów na walory estetyczne bym wrócił na connexa

fotki doszły
przez weekend rower miał kurację i w końcu go złożyłem do kupy, dziś pierwsze testy. Co prawda gór tu nie ma, ale ładowałem się na dość wysokie górki i napęd daje rade. Co najważniejsze, to nigdy nie jeździłem na tak lekko działającym i precyzyjnym napędzie. Po przesiadce z X0+Zee mam problem, bo używając tyle samo siły na redukcje redukuje 2 lub 3 biegi zamiast jednego
ogólnie zadowolony ze zmiany napędu na ten sezon i myślę, że więcej nie potrzebuje. Następne plany, moooże na przyszły sezon, to Snabb T + Pike + 27,5, reszta może być bez zmian (może nawet koła 27,5 na tych samych obręczach, ewentualnie DT).