[rama] Jaka jest Wasza opinia?
[rama] Jaka jest Wasza opinia?
Dzień dobry,
czy uważacie że to będzie dobry zakup http://olx.pl/i2/oferta/rama-leader-fox ... e0#gallery ?
Poszukuję pancernej ramy do amortyzatora o skoku ok 170 mm.
czy uważacie że to będzie dobry zakup http://olx.pl/i2/oferta/rama-leader-fox ... e0#gallery ?
Poszukuję pancernej ramy do amortyzatora o skoku ok 170 mm.
Re:
A coś więcej? Czego mam szukać?Zalas pisze:nie
nie
A tak serio to widziałem w innym temacie że szukasz jakiegoś sztywniak (chyba ty) i tam masz wymienione czego szukać.
A jeśli chodzi o fulle to dobrą opcją jest np Big Hit 2004
Pancerny
170? on przyjmie wszystko
Da się na nim zmontować coś lekkiego
Da się z tego zrobić i zjazdówkę i freeridówkę
Fajna praca i cztero zawias.
Dobry do nauki jak i dala ludzi bardziej zaawansowanych.
jest wersja na 24" i 26" więc dla każdego coś miłego.
Ładnie sie prezentuje
I mogę śmiało powiedzieć "żywa legenda"
A jak dobrze poszukasz to można go wyrwać za śmieszne pieniądze.
A tak serio to widziałem w innym temacie że szukasz jakiegoś sztywniak (chyba ty) i tam masz wymienione czego szukać.
A jeśli chodzi o fulle to dobrą opcją jest np Big Hit 2004
Pancerny
170? on przyjmie wszystko
Da się na nim zmontować coś lekkiego
Da się z tego zrobić i zjazdówkę i freeridówkę
Fajna praca i cztero zawias.
Dobry do nauki jak i dala ludzi bardziej zaawansowanych.
jest wersja na 24" i 26" więc dla każdego coś miłego.
Ładnie sie prezentuje
I mogę śmiało powiedzieć "żywa legenda"
A jak dobrze poszukasz to można go wyrwać za śmieszne pieniądze.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Przestań pierdzielić bo za 300zł nie kupi fulla 
Za tą cene szukałbym Horneta. Nie wiem czy to Tobie ostatnio pisałem. Za 300-400zł kupiłem swojej Horneta 2011r, obecnie siedzi w nim właśnie amortyzator o skoku 170mm. Ale musisz pamiętać że skok to nie jedyny parametr na jakiś musisz zwrócić uwage, bo 170mm Marzocchi a np. RockShoxa będą miał tyle samo skoku a wysokość będzie różna

Za tą cene szukałbym Horneta. Nie wiem czy to Tobie ostatnio pisałem. Za 300-400zł kupiłem swojej Horneta 2011r, obecnie siedzi w nim właśnie amortyzator o skoku 170mm. Ale musisz pamiętać że skok to nie jedyny parametr na jakiś musisz zwrócić uwage, bo 170mm Marzocchi a np. RockShoxa będą miał tyle samo skoku a wysokość będzie różna

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Re:
No więc panowie znalazłam 2 ramy, ale jedna jest spawana (chyba odpada) http://olx.pl/i2/oferta/rama-dartmoor-h ... 4843f67cb2 druga z 2013 http://olx.pl/i2/oferta/rama-dartmoor-h ... 4843f67cb2Puncu pisze:Przestań pierdzielić bo za 300zł nie kupi fulla
Czy któraś się nadaje?
Nie chcę kupować nowej, bo mi będzie szkoda potraktować ją papierem ściernym.
Re: [rama] Jaka jest Wasza opinia?
Kawał baby, wysoka jak ja [emoji38]
Hornet 16' bedzie dobry i do zjazdu i na dojazdy. Jeszcze pozostaje kwestia jaki amortyzator tam chcesz dac.
Btw. Dlaczego chcesz rame głaskać papierem ściernym? Nie mów że zmieniasz na różowy
Tapnięte z mojej Nokii 3310
Hornet 16' bedzie dobry i do zjazdu i na dojazdy. Jeszcze pozostaje kwestia jaki amortyzator tam chcesz dac.
Btw. Dlaczego chcesz rame głaskać papierem ściernym? Nie mów że zmieniasz na różowy

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Re:
Nic nie szkodzi, zdarza siępoldeck pisze:Przepraszam...
Wstyd i hańba.
Nie wiem czemu przyjąłem założenie, że płeć piękna nie zagląda na to forum i kisimy się tu niczym - nomen omen - ogórki w słoiku.

Re: [rama] Jaka jest Wasza opinia?
To przerzuć się na szydełkowanie ekstremalne :3
Horneta z 888 170mm nie polecam, po co wozic zbędne ~0,5kg jak można kupić coś pokroju 66, domain na jednej półce
Btw. Nie pisz posta pod postem. Mamy taki magiczny przycisk "edytuj". Mówie Ci, dzieja sie czary jak to wciśniesz
Horneta z 888 170mm nie polecam, po co wozic zbędne ~0,5kg jak można kupić coś pokroju 66, domain na jednej półce

Btw. Nie pisz posta pod postem. Mamy taki magiczny przycisk "edytuj". Mówie Ci, dzieja sie czary jak to wciśniesz

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Akurat te amortyzatory mają swoje odpowiedniki w dwu i w jedno półce.
A skoro mają tyle samo skoku to nie widze sensu wozić dodatkowej półki. Przy okazji rower lepiej wygląda, można kręcić barspiny
i jest lżejszy 
Dla przykładu:
888VF - 66VF
888VF2 - 66VF2
888RC - 66RC
888RCV - 66RCV
888RC2X - 66RC2X
Oczywiście to jest tylko przykład firmy Marzocchi i nie wszystkie modele mają swoje odpowiedniki, możesz sobie to zobaczyć na ich stronie. Inne firmy jak RockShox czy Fox też mają podobnie Domain DualCrown R - Domain R.
A skoro mają tyle samo skoku to nie widze sensu wozić dodatkowej półki. Przy okazji rower lepiej wygląda, można kręcić barspiny

Dla przykładu:
888VF - 66VF
888VF2 - 66VF2
888RC - 66RC
888RCV - 66RCV
888RC2X - 66RC2X
Oczywiście to jest tylko przykład firmy Marzocchi i nie wszystkie modele mają swoje odpowiedniki, możesz sobie to zobaczyć na ich stronie. Inne firmy jak RockShox czy Fox też mają podobnie Domain DualCrown R - Domain R.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.