Za miękkie zawieszenie ? Rock Shox.

pdmobil
Kontakt:

Post autor: pdmobil »

Tak wygląda mój sag. 16mm z 76mm
Obrazek
Wychodzi że nawet za mało tego sagu...
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

troyo pisze:
Zalas pisze:troyo nawet jak nie dobija to może mieć zawiechę na tyle czułą i miękką że zjada mu każdą hopke na przykład i nie jest w stanie nic skakać a przy byle korbieniu wykorzystuje sporą część skoku...
Po to jest tlumienie wolnej kompresji...
i to byłaby badziewna rama.

16 z 76 to 21%. Ja osobiście bym się pobawił lsc (niebieskie pokrętło) i nie ruszał sprężyny, chyba że cała Twoja zabawa polega na dropieniu. No i tak jak wspomniał Troyo, dobicie do odbojnika to nie dobicie dampera. Ma on dobry 1 cm grubości, więc obejmuje około 25-30 mm na końcu skoku ramy. Po to jest, by się uginać i by wykorzystywać bezpiecznie końcówkę skoku ramy. Chyba, że chcesz mieć ramę ze skokiem np. 200 i wykorzystywać skok do odbojnika - wtedy będziesz miał ramę np. 170, i to oznaka, że nie potrzebna Ci taka rama jaką masz ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Czemu chcesz kupować air kita do boxxera? Wystarczy sprężynę zmienić. Jak masz 21 sagu, to bym nie dawał twardszej sprężyny, bo będziesz miał sztywniaka za chwilę.
pdmobil
Kontakt:

21% sag mialem w damperze, dzis przyszedl CCDB i bede go dopiero zakladal. A czemu chce powietrze do boxxera po to bym mogl idelanie dopasowac go pod siebie :)
dmrx
Kontakt:

Post autor: dmrx »

heh widze kolega, grubo idzie... ciekawe jak sobie poradzisz z ustawieniem cddb... skoro z tym co miales, nie poradziles sobie. chyba ze chodzilo o pretekst, do zmiany sprzetu, to rozumiem :) ile chcesz za tego rock szoka??
pdmobil
Kontakt:

Kto bogatemu zabroni ;) Zmiane planowałem już od samego początku jak kupiłem rower, ale zwlekałem ,do czasu kiedy nie przejchałem się na Flashzone no i jeszcze tego samego dnia kupiłem damper bo praca CCDB jest zupełnie inna jak w Kage RC. Miał być Vivid, ale czytałem że coś z nimi nie tak a nie chciałem się bujać z wadliwym damperem więc wybór padł na CCDB ;) Dzis byłem w bike park, pobawiłem sie trochę damperem i było już lepiej, ale i tak idzie na sprzedaż ;) A co do ustawień CCDB, jak sobie nie poradzę, to będę pytał :D
Jak chcesz znać cenę pisz na PW z sensowną ofertą ;)
ODPOWIEDZ