Btwin ROCKRIDER 340 nada się do lekkich zjazdów?

Murin
Kontakt:

Btwin ROCKRIDER 340 nada się do lekkich zjazdów?

Post autor: Murin »

Cześć,piszę do Was z pytaniem o mój rower. Otóż kupiłem jakiś czas temu (miesiąc?) rower z decathlonu http://www.decathlon.pl/rockrider-340-c ... 02232.html I moje pytanie brzmi czy mogę nim jeździć po w miarę łatwych zjazdach? Np. W lesie,albo na torze https://www.youtube.com/watch?v=ueWrtkbFl18 oczywiście nie uwzględniam jakiś skoczni czy coś. Uprzedzając narzekania,nie miałem pieniędzy na lepszy sprzęt,więc odpuście sobie komentarze typu "takim złomkiem to sobie możesz po domu jeździć"
eisen
Kontakt:

Post autor: eisen »

Więc: takim złomem to sobie możesz po domu jeździć. A tak serio to zależny od ciebie, gdybyś dopiero chciał kupić rower to można by Ci coś doradzić. Skoro pieniądze wydane, rower kupiony to teraz tylko jeździć. Wnosząc po samym pytaniu, jesteś raczej początkujący, więc jeżdżąc coraz szybciej i zaczynając skakać będziesz widział czy rower wystarcza. Zaczną Ci odpadać osłonki, krzywić obręcze to znaczy, że rower się nie nadaje. Nic nie będzie się działo to znaczy, że się dla Ciebie nadaje. Ja na gorszym zaczynałem jeździć.

Rower nie jest przeznaczony do 4x i tyle.
kris_w
Kontakt:

Post autor: kris_w »

Na gorszym sprzęcie (SIS, cro-mo i bez amortyzatora) objeździłem większość Beskidu Śląskiego i Żywieckiego...ale byłem wtedy młody i głupi ;) A tak na serio - jak chcesz sobie pojeździć po ścieżkach/szlakach turystycznych to da radę, ale bikeparki i "tory" to omijaj szerokim łukiem.
Murin
Kontakt:

Post autor: Murin »

Troszkę spóźnione,ale szczere. Dziękuje ! :)
Troglodytor
Kontakt:

Post autor: Troglodytor »

Nie polecam na tym skakać nawet z krawężnika, dużo tych 340 rozebrałem na części pierwsze.. Ogólnie rower jest wystarczający do jazdy miejskiej/turystycznej oraz krótkie wycieczki, chociaż i tam lubią się sypać. Koła bardzo słabo wykonane, cały napęd jest najniższej klasy, części z tego roweru nie ma w żadnym katalogu, Jak rower się rozsypie polecam go oddać i żądać zwrotu pieniędzy :) W decathlonie można wszystko zwrócić nawet śmierdzące skarpetki hehe
ODPOWIEDZ