Ambitny amator -(samobójca?)
-
- Kontakt:
Ambitny amator -(samobójca?)
Siemandero ludki, sprawa ma się tak, posiadam taki jakże `profesjonalny` rower http://www.decathlon.pl/rower-gorski-ro ... 08677.html i wiem że z DH ma raczej nie wiele wspólnego ale niestety nie stać mnie było na nic innego a i nie wiedziałem jeszcze w co celuje chodź wiedziałem jak lubie jeździć.. a już zbyt długo byłem odcięty od rowerku który został mi skradziony i nie wytrzymałem bo kocham jazdę z tym, że nie turystyczną. Od małego lubiłem poszaleć na rowerze czyt. skoczyć z czegoś ew jakiekolwiek zjazdy, jazda w trudnym/zróżnicowanym terenia (żeby nie wiało nudą) a i umiejętności mi nie brak bo w życiu zrobiłem już troche kilometrów no i kocham adrenalinę a po kupnie tego sprzętu okazało się że zakochałem się w DH po mimo że nie miałem jeszcze prawdziwego z nim kontaktu ale czuję, poprostu to wiem że jest to coś dla mnie, zamiast odczówać lęk ja czuję podniecenie i zamiłowanie do tego i ból dupy że nie mogę sobie pozwolić na rower za parę tysięcy żeby móc dać z siebie 110% bo na chwilę obecną nie ogranicza mnie psychika a jedynie sprzęt ale mimo tego na tym ów rowerze chcę się podjąć zjazdu na Czarnej Górze.. I tu moje pytanie, czy jest szansa że ta maszyna to przetrwa ? Nie odradzajcie mi tego bo i tak to zrobię, chciałbym tu jedynie uzyskać pewne porady i odpowiedzi 

Re: Ambitny amator -(samobójca?)
Czy maszyna to przetrwa, jest raczej mało ważne. Ważne żebyś ty ze wzgledu na słabą maszynę nie cierpiał na "ból tyłka".
Jak lubisz adrenalinę to taki rower jest ok. (Wytrzyma widelec czy nie wytrzyma jadąc 50kmh z góry....)
Mnie za młodu rama pękła w 4 miejscach. Odpadł mi widelec w czasie jazdy a kilka złamanych czy pogientych wymieniłem.
Jak lubisz adrenalinę to taki rower jest ok. (Wytrzyma widelec czy nie wytrzyma jadąc 50kmh z góry....)
Mnie za młodu rama pękła w 4 miejscach. Odpadł mi widelec w czasie jazdy a kilka złamanych czy pogientych wymieniłem.
Witam jestem tu nowy.Ale wróćmy do tematu. Tak jak Ty powróciłem do roweru po długim czasie i 2,5 roku temu zakupiłem wspomniany rower. Jeśli chodzi o zjazdy to bym raczej nie polecał ale możesz spróbować sam się przekonasz. Osprzęt jest kiepski : damper, amor itd. rama jedynie ma swoje plusy .Jest to po prostu jedno zawias słyszałem nawet że to projekt zapożyczony od SANTA CRUZ model HECKLER. Zrobiłem na tym sprzęcie sporo na prawdę sporo km. w większości w terenie ale niestety zdrowy rozsądek mi podpowiada ze jeśli chciałbym zabrać go w góry i poszaleć to niestety ale nie , chyba ze wymienił bym wszystko z wyjątkiem ramy.
-
- Kontakt:
Na chwilę obecną lata mi się dobrze ale niestety większość tras jakie sie u mnie znajdują przypominaja endurowe single i na chwile obecna już muszę zająć się amortyzatorem przednim bo zaczął `skrzypieć`. Zastanawiam się czy go nie wymienić na coś pożądniejszego, tylko pytanie czy dostane coś takiego do np. 200-300zł bo szczerze wątpię, może używke jakąś
Jak zrobisz to zrób. Ale niestety nie wróżę Ci rewelacji
tym bardziej z Twoim doświadczeniem. To trochę jak skok na bungee zrobionym z ogrodowego szlaucha. Może zwiezie Cię GOPR, może po kilku metrach pękniesz i pojedziesz do domu. Natomiast jak jesteś twardziel to może uda Ci się spalić klocki, po wkurzać na spadający łańcuch, złapać kapcia i tego typu atrakcje. To nie to ,że coś odradzam ale po prostu tak to widzę. Jedno co mogę polecić to skombinuj sobie grube zjazdowe opony w podwójnym oplocie z grubymi dętkami i nie pompuj więcej niż 1,5 bara. Powodzenia!

-
- Kontakt:
Sorewicz za bład, chylę czoło i obiecuję się podciągnąć :p
Hm.. pamiętam, że koniecznie `chciałem, musiałem` tym rowerem do domu wrócić bo akurat popijaliśmy u kumpla, no i zasiadłem za sterem gdzie jazdą bym tego nie nazwał, potem mi świta że pare razy sie obaliłem i później już tylko jak wchodzę do domu, bez rowerku.. także ten.. Powiem tak, **** już w te pieniądze ale bardziej mnie boli fakt że nie mam roweru.. Jedni maja dzieci ja miałem rower.. tak był dla mnie tak ważny i co? -I gówno, łelkom tu maj lajf ;x
Hm.. pamiętam, że koniecznie `chciałem, musiałem` tym rowerem do domu wrócić bo akurat popijaliśmy u kumpla, no i zasiadłem za sterem gdzie jazdą bym tego nie nazwał, potem mi świta że pare razy sie obaliłem i później już tylko jak wchodzę do domu, bez rowerku.. także ten.. Powiem tak, **** już w te pieniądze ale bardziej mnie boli fakt że nie mam roweru.. Jedni maja dzieci ja miałem rower.. tak był dla mnie tak ważny i co? -I gówno, łelkom tu maj lajf ;x
Uważaj bo dziecka też zapomnisz do domu przyprowadzić...
Nie wiem jak inni ale ja mając rower nie pije alkoholu wiedząc że w każdej chwili będę potrzebował gdzieś wyjechać albo z samego faktu, że dnia następnego moge mieć kaca jadąc do lasu. Ostatni raz piłem z Muszelem... 3 maja
Nie wiem jak inni ale ja mając rower nie pije alkoholu wiedząc że w każdej chwili będę potrzebował gdzieś wyjechać albo z samego faktu, że dnia następnego moge mieć kaca jadąc do lasu. Ostatni raz piłem z Muszelem... 3 maja

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Ja jadę rowerem do dwóch piw, z czego drugie tylko blisko domu, lub w sytuacji, wktórej nie musze na drogi publiczne wyjeżdżać (czyli na przykład trasy zjazdowe, jazda po lesie). Potem z bucika.
Jakbym Pomarańczę ZGUBIŁ to bym się chyba pociął.
A potem pochylił głowę w smutku i odpalił OLX czy inne allegro by kupić jakąś zużytkę...
Jakbym Pomarańczę ZGUBIŁ to bym się chyba pociął.
A potem pochylił głowę w smutku i odpalił OLX czy inne allegro by kupić jakąś zużytkę...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
Jestem totalnie zdruzgotany a i rozbawiony tą sytuacją.. `Tragikomiedia wyobraź sobie tą scenkę....`
Teraz chciałbym już ucelować w jakąś używkę tak do 2k ale jakoś wątpie żeby ktokolwiek mi ją sprzedał np na `raty` huuurwa Przemek, ty ****** !!!
PS http://olx.pl/oferta/giant-dh-comp-2-ty ... 8e0df31a1b Wygląda obiecująco ale.. no właśnie ale...
Ew. coś takiego http://olx.pl/oferta/rower-duncon-pitbu ... a1bfa8de0a
Ktoś coś parę słów ?
Teraz chciałbym już ucelować w jakąś używkę tak do 2k ale jakoś wątpie żeby ktokolwiek mi ją sprzedał np na `raty` huuurwa Przemek, ty ****** !!!
PS http://olx.pl/oferta/giant-dh-comp-2-ty ... 8e0df31a1b Wygląda obiecująco ale.. no właśnie ale...
Ew. coś takiego http://olx.pl/oferta/rower-duncon-pitbu ... a1bfa8de0a
Ktoś coś parę słów ?