Hamulec shimano saint - urwany odpowietrznik

marekfmx
Kontakt:

Hamulec shimano saint - urwany odpowietrznik

Post autor: marekfmx »

Cześć, odpowietrzałem hamulec i niestety urwałem gwint odpowietrznika. Za mocno kręciłem. Problem niebyłby duży gdyby to gwint na odpowietrzniku się zjechał, niestety zjadło gwint w aluminiowym zacisku.

Mam taki zacisk:

Obrazek

Miał ktoś już taki przypadek? Dało się z tym coś zrobić?

Teoretycznie możnaby było na jakiejś frezarce poszerzyć otwór i gwintownikiem do gwintów nieprzelotowych nagwintować, dopasować odpowietrznik od jakiegoś motocykla małej pojemności, albo innego rowerowego hamulca, ale jak to w praktyce wygląda?
mati56721
Kontakt:

Post autor: mati56721 »

Ja bym proponował użyć zestawy do naprawy gwintów helicoil.Tylko nie wiem czy tak naprawiony gwint bedzie szczelny.
Malowanie proszkowe :D
Puncu
Kontakt:

Re: Hamulec shimano saint - urwany odpowietrznik

Post autor: Puncu »

Tam raczej nie ma na to miejsca.

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
dmrx
Kontakt:

Post autor: dmrx »

za ile bedziesz chcial go sprzedac?? :)
marekfmx
Kontakt:

Post autor: marekfmx »

Wiesz co nie wiem, w zasadzie to 3 sainty mam i się zastanawiam czy nie zostawić go sobie na części. Jak zaoferujesz dobrą cenę to mogę sprzedać :) To kompletny hamulec (przedni) klamka, przewód, zacisk, nawet jakieś resztki klocków.

Ten zestaw naprawczy do gwintu nie wyda, zbyt mocno przeorane tam jest. Zrobię jutro zdjęcie i wstawię tutaj.
ODPOWIEDZ